Mai mulți angajați ai Sectiei de Boli Infectioase din cadrul Spitalului de Pediatrie Sibiu au protestat astăzi, în prima parte a zilei, în curtea unitatii medicale. Principala lor nemulțumire este ordin financiar și sunt de părere că, în cazul lor, legea nu se aplica cum trebuie. Se referă aici la sporul de 20% pentru că lucrează în compartimentul de infecțioase și sporul de 85% pentru că lucrează cu pacienți care sunt suspecți sau sunt infectați cu HIV/SIDA.

Se pare însă că, în lege, se precizează că nu pot fi acordate două sporuri concomitent, așa că se ia în calcul sporul cel mai mare. Acesta din urmă se acordă doar pe orele în care se lucrează efectiv în zona celor cu HIV/SIDA.

Conducerea Spitalului de Pediatrie nu pare a fi de acord cu angajații. Aceștia spun că respectă dreptul angajaților de a protesta, însă greva nu are fundament legal.

„Din punct de vedere legal, solicitarea nu este fundamentată deoarece sporul cerut este deja acordat respectând reglementările legale. Cuantumul sporurilor a fost stabilit în baza criteriilor prevăzute de lege, reevaluându-se minuțios riscurile efective la care sunt expuși salariații Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu și ținându-se cont de măsurile de prevenire a riscurilor care s-au intreprins la nivelul spitalului și care au condus la diminuarea riscurilor.”, spune dr. Stelian Banciu, managerul Spitalului de Pediatrie.

Sindicaliștii spun ca nu vor renunța la proteste și că vor merge mai departe. Nu iese din calcul nicio grevă generală pe timp nelimitat.

Articolul precedentMai multe străzi din Copșa Mică și Cisnădie rămân fără curent electric
Articolul următor11.000 de cărți ilustrate vor ajunge la copiii din județul Sibiu