În data de 14.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 66.345 de persoane, dintre care 13.769 cetăţeni ucraineni (în scadere cu 4,8% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 7.181 cetăţeni ucraineni (în crestere cu 8,6%), iar pe la cea cu Republica Moldova au întrat 5.089 cetăţeni ucraineni (scădere cu 18,8%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 14.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 425.786 cetăţeni ucraineni.

În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români pana la capacitate maximă.

Măsuri similare de întărirea controlului și supraveghere sporită au fost dispuse si la frontiera terestra,fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate.

 Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Rugăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale.

Articolul precedentMarcel Ciolacu, despre CRIZA alimentară: ”Este posibil să se limiteze exporturile, dar România are capacitatea de a produce”
Articolul următorFost ambasador turc la Moscova: În Ucraina, Putin folosește aceeași STRATEGIE ca la Alep, în Siria. “Metoda” din Cecenia, și ea replicată