La nivelul județului Sibiu, au fost înregistrate, până la această oră, 14 sesizări privind evenimente electorale, din care s-au confirmat cinci.

De exemplu, la o secție de vot din Sibiu, s-a prezentat o persoană care, deși locuia în Sibiu, nu era trecută pe lista permanentă, votând pe listele suplimentare. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că această persoană și-a pierdut cetățenia și nu avea drept de vot. În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot (art. 387 alin. 1 cod penal). Conform unor surse, bărbatul ar fi renunțat la cetățenia română.
În plus, se fac verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicare a exercitării drepturilor electorale după ce o femeie a sesizat că nu i s-a permis să voteze la o secție din Șelimbăr, iar un bărbat este cercetat penal după ce a votat în alt județ și a încercat să voteze încă o dată la o secție din Păuca, în județul Sibiu.
Apoi, un bărbat din Săcădate a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru apelare abuzivă. Acesta a reclamat că unui cetățean, aflat în stare de ebrietate, nu i se permite să voteze.
De asemenea, o persoană a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 4.500 de lei întrucât a permis ca un alegător să voteze cu un document impropriu (art. 55 lit. r din Legea 370/2004). Potrivit unor surse, acesta avea buletinul tras la xerox și plastifiat.

Articolul precedentVreme frumoasă, săptămâna viitoare, în Sibiu
Articolul următorNUMERELE CÂŞTIGĂTOARE la LOTO, duminică, 10 noiembrie 2019