Weekendul trecut, polițiștii sibieni au sesizat 16 infracțiuni la regimul rutier, din care șase au fost legate de conducere cu alcoolemie peste limita legală.

“În vederea creșterii siguranței în trafic și la finalul acestei săptămâni polițiștii rutieri precum și cei din sistemul de ordine și siguranță publică cu atribuții de poliție rutieră au desfășurat ample acțiuni în urma cărora au constatat 16 infracțiuni”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
Astfel, șase infracțiuni au fost legate de de conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, șase de conducerea unui autoturism de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, două infracțiuni de conducerea unui vehicul neînmatriculat și două infracțiuni de refuz de prelevare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
De exemplu, duminică, în jurul orei 23.35, pe DN 14, în localitatea Copșa Mică, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic o autoutilitară. La volanul acesteia, a fost depistat un bărbat din Victoria, județul Brașov, în vârstă de 44 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice (0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat). Totodată, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Bărbatul este cercetat penal pentru săvârșirea a două infracțiuni la regimul rutier, respectiv: conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.
Tot duminică, pe DC 23, în localitatea Ernea, polițiștii din Dumbrăveni au oprit pentru control în trafic un autoturism. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că mașina era condusă de un bărbat în vârstă de 36 de ani, domiciliat în Ernea, care se afla sub influența băuturilor alcoolice (0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat) și nu deține permis de conducere. Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

Articolul precedentCinci medieșeni, reținuți pentru 24 de ore după ce s-au certat și agresat într-o benzinărie
Articolul următorAccident grav în Săcădate. Șoferul a încercat să ascundă modul în care s-a produs evenimentul și și-a mutat tractorul în curte