Rectorul comandant al Academiei Forţelor Terestre (AFT) “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, generalul Ghiţă Bârsan, a subliniat la împlinirea a 175 de ani de existenţă a instituţiei, că această academie militară este un “centru de excelenţă” cu un “campus militar modern”.

“Data de 13 iulie este pentru comunitatea noastră academică o zi de recunoaştere a tradiţiei şi a valorii academice. Suntem în momentul unei sărbători cu însemnătate aparte, deoarece astăzi se împlinesc 175 de ani de când a luat fiinţă prima Şcoală Militară de Ofiţeri, a cărei succesoare şi continuatoare a tradiţiilor militare şi educaţionale instituţionalizate este Academia Forţelor Terestre ‘Nicolae Bălcescu’ din Sibiu. Noua concepţie de formare şi dezvoltare profesională a ofiţerilor în Armata României a implicat regândirea procesului educaţional şi elaborarea de noi planuri de învăţământ pe domenii de studii universitare de licenţă, în strânsă corelaţie cu armele şi specialităţile militare, precum şi reproiectare a acestora pe o durată de studii de 4 ani, aspecte care au constituit noi provocări, dar care au deschis oportunităţi pentru transformarea Academiei Forţelor Terestre ‘Nicolae Bălcescu’ într-un centru de excelenţă în domeniul educaţional şi al cercetării ştiinţifice, un campus militar modern care oferă cele mai bune soluţii de studii şi trai studenţilor militari din Armata României”, a spus rectorul comandant al AFT Sibiu.

Potrivit generalului Bârsan, AFT are cel mai înalt calificativ obţinut de la ARACIS, “grad de încredere ridicat”.

“Ne-am adaptat permanent tuturor schimbărilor survenite, am reuşit atingerea performanţei în educaţie, aspect certificat de obţinerea la evaluarea ARACIS a celui mai înalt calificativ, grad de încredere ridicat, am investit în ce avem mai de preţ, studenţi, cadre didactice, instructori militari şi personal didactic auxiliar şi administrativ şi am fost preocupaţi în permanenţă să îmbunătăţim baza logistică necesară susţinerii performanţei. Astăzi, Academia Forţelor Terestre ‘Nicolae Bălcescu’ din Sibiu înseamnă tradiţie, recunoaştere şi valoare academică, iar acest lucru se datorează în mod deosebit studenţilor, cadrelor didactice, instructorilor militari şi personalului didactic auxiliar şi administrativ care, prin abnegaţie şi profesionalism, au impus standardele de calitate specifice învăţământului militar superior, eforturi ce au adus instituţiei noastre atât recunoaştere naţională, cât şi internaţională. Este o clipă de bilanţ, un moment de împlinire a muncii tuturor celor care şi-au legat numele de înfiinţare şi dezvoltare a învăţământului militar românesc. Generaţiile de ofiţeri care au absolvit cursurile în instituţia noastră militară au marcat destinele acestei ţări, dovedind astfel că rolul a fost, este şi va rămâne unul însemnat. Ne bucurăm să avem astăzi alături de noi multe dintre persoanele care au contribuit la transformarea academiei”, a mai spus rectorul comandant al AFT Sibiu.

Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, continuatoarea tradiţiilor militare a primei şcoli de ofiţeri din România, înfiinţată la Bucureşti in data de 13 iunie 1847, este instituţia de învăţământ superior militar care şi-a asumat misiunea de a forma tinerii ofiţeri din Forţele Terestre ale Armatei României.

AGERPRES

 

Articolul precedentProiect pentru combaterea infracțiunilor financiare
Articolul următorAlertă meteo. Cod galben de fenomene extreme: vijelii, ploi torențiale și grindină – informare de vreme severă