În acest moment, potrivit ISU Sibiu, 24 de persoane sunt monitorizate la domiciliu pe raza județului, în contextul coronavirusului.

“În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment, monitorizează permanent situația la nivel județean. Reamintim comunității sibiene că, în acest moment, nu există nicio persoană  pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19 și de asemenea nu există persoane care să se afle în carantină în județul Sibiu”, a spus Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
În ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  a primit un număr de două apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112  cu privire la aspecte referitoare la Coronavirus. 
Cu acest prilej membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență cu responsabilități  în gestionarea acestui tip de eveniment, sub coordonarea subprefectului Rareș Macrea, recomandă cetățenilor sibieni să adopte un comportament preventiv și să respecte cu strictețe măsurile de igienă personală menționate  de Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență, 
ATENȚIE!!! 
 Spălați-vă mâinile de multe ori;
 Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
 Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți; Utilizați mască de protecție;ajută și limitează  răspândirea virusului dar trebuie să fie folosită împreună cu celelalte măsuri de igienă printre care spălarea mâinilor pentru cel puțin 20 de secunde.
 Nu luați antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
 Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
 Evitarea frecventării zonelor  aglomerate.
 Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile.
Conform ISU Sibiu, pompierii militari sibieni sunt pregătiți pentru răspunsul prompt la orice situație de urgență și gestionarea acesteia în scopul siguranței cetățenilor. 

Articolul precedentPescar mort, după ce s-a electrocutat pe malul Oltului
Articolul următorVarianta ocolitoare Sud Sibiu, dezbătută la Consiliul Județean Sibiu, alături de cetățeni