Astăzi, în județul Sibiu, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției monitorizează un număr de 513 persoane izolate și un număr de 353 persoane aflate în carantină. La nivelul județului Sibiu în urma testării COVID-19 au fost confirmate pozitiv 120 de persoane și 534 de rezultate au fost negative. Până în acest moment, în județul Sibiu au fost înregistrate 11 decese și 25 persoane au fost declarate vindecate și externate din rândul persoanelor confirmate pozitiv COVID-19

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail [email protected]), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 152 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 25 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 91 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

“Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării. În cursul zilei de 14 aprilie a.c., 176 de polițiști sibieni, 60 de polițiști locali și 11 efective MApN au desfășurat 80 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 14 aprilie, au fost aplicate 59 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare de 99.000 lei. În perioada de referință, 3 persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 260 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de izolare, nefiind identificate persoane care să nu respecte măsura izolării. De asemenea, patru societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență. În cursul zilei de 14 aprilie a.c., aproximativ 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În urma desfășurării misiunilor independente, jandarmii au aplicat cinci avertismente scrise și patru amenzi în valoare de 6500 lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei”, spun reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Articolul precedentCinci unități de cazare pentru medicii din Sibiu
Articolul următorAcordul cu Biserica se modifică. Marcel Vela: Slujbele de Înviere, FĂRĂ credincioși. Polițiștii NU mai împart lumină