Pentru susținerea personalului medico-sanitar din sistemul public aflat în linia întâi în lupta cu pandemia, Consiliul Județean Sibiu asigură cazare și masă, astfel încât medicii, asistentele și infirmierele să nu fie nevoiți să-și expună familiile riscului de îmbolnăvire. De această susținere beneficiază din partea Consiliului Județean Sibiu atât personalul din Spitalul Clinic Județean de Urgențe Sibiu, cât și cel de la Serviciul de Ambulanță. Un mesaj primit ieri de la o asistentă medicală de la secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Sibiu confirmă că era nevoie de o astfel de măsură: „Vă mulțumim. Ne simțim ca și când am fi într-o mică vacanță după o săptămână foarte grea.”

„Facem asta pentru personalul medico-sanitar care are nevoie să-și încarce bateriile în perioada de repaus după muncă, fără grija că-și pot infecta familiile. Este desigur opțiunea fiecăruia dintre ei, dar acest serviciu este un minim pe care trebuie să-l oferim pentru oamenii care ne ajută să traversăm pandemia și nu pot sta acasă. M-am asigurat personal că primesc servicii de calitate”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Angajații Consiliului Județean au identificat în total 53 de unități de cazare în acest scop, șapte dintre acestea fiind aprobate, conform procedurii, prin Hotărârea Prefectului Județului Sibiu nr. 18/04.04.2020. Contractarea unităților se face însă doar în funcție de numărul de solicitări din partea unităților medicale. În acest moment, Consiliul Județean Sibiu are cinci contracte încheiate pentru cazarea personalului medical, dintre care trei contracte cu unități care oferă servicii de cazare cu titlu de sponsorizare și două cu locații care oferă servicii contracost. Capacitatea de cazare contractată în aceste unități este de 56 de locuri, 54 dintre ele fiind utilizate în prezent.

Locațiile care oferă cazare gratuită sunt: Bach Apartments (SC Retezat S.A) – 22 locuri, Square Residance (AIS Logistics Sib Srl) – șapte locuri și Hotel Class (SC Metro Oil) – zece locuri

Locațiile contractate cu plată de Consiliul Județean, la un tarif de 280 lei de persoană pe zi, sunt: Rabbit Hole (Center Host Sib Srl) – 11 persoane și Lumiere House (PFA Grigore N. Nicolae) – șase persoane.

Tariful este stabilit conform prevederilor art. 2 din HG 201/2020, cu modificările si completările ulterioare, și include trei mese/zi și apă, la o valoare maximă de 60 lei/zi, precum și dezinfecția, la un tarif de zece lei/zi. Servirea mesei și dezinfecția sunt asigurate și de unitățile care oferă gratuitate la cazare. În plus, fiecare dintre aceste cinci unități beneficiază de 50 lei/zi de persoană din partea autorităților pentru serviciile de curățenie și produse de igienă personală. Plata se face din fonduri guvernamentale asigurate prin Direcția de Sănătate Publică.

Pentru a gestiona această nouă atribuție asumată de Consiliul Județean Sibiu a fost organizată o echipă coordonată de administratorul public Florin Neag și directorul Sălii Transilvania, Adrian Bibu.

Articolul precedentTNRS: 27.000 de vizitatori la un eveniment și o creștere de 266% față de luna precedentă
Articolul următor25 de sibieni infectați cu COVID-19, vindecați și externați