În data de 24.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 56.322 de persoane, dintre care 3.189 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 37,8 % faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 1.166 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 52%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 830 cetăţeni ucraineni (scădere cu 21%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 24.04.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 781.674 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare.

Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse și la granița terestră,  fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

 

Articolul precedentRăzboi Ucraina. INCENDIU de proporții la un depozit de petrol din Rusia – FOTO&VIDEO
Articolul următorBlinken, întâlnire majoră cu Zelenski la Kiev, despre ajutorul militar promis de SUA – Nou ambasador american în Ucraina, după 4 ani