O instalație petrolieră din Briansk, din Rusia, a luat foc în această dimineață, la 100 de kilometri de granița cu Ucraina, atacată de armata rusă. 

 

Un puternic incendiu a izbucnit la un depozit de petrol din oraşul rusesc Briansk, aflat la aproximativ 100 de kilometri nord de graniţa cu Ucraina, anunță TASS.

„Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a confirmat că a avut loc un incendiu”, a declarat biroul de presă al guvernului, adăugând că “există şi o confirmare că este vorba despre rezervoarele de combustibil”.

 

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din Bryansk a anunțat că incendiul ar fi izbucnit la ora 2 dimineaţa, ora Moscovei. La faţa locului au fost trimise echipe de pompieri şi de salvare.

Explozii şi incendii au avut loc în mai multe cartiere din Briansk. Potrivit unor informaţii neconfirmate, o a doua sursă a incendiului s-ar afla în zona în care se află o unitate militară, aparținând de Direcţia principală de rachete şi artilerie a Ministerului Apărării, potrivit CNN.

 

Serviciile de urgenţă au început să evacueze locuitorii caselor din apropierea depozitului de petrol care arde.

Cauza incendiului este încă necunoscută, mai relatează presa rusă, potrivit CNN.

În urmă cu două săptămâni, Rusia a anunțat că face investigații după un presupus atac ucrainean în regiunea Bryansk, la doar câteva zile după ce Kremlinul a acuzat Ucraina că a organizat un atac asupra unui depozit de combustibil din regiunea vecină Belgorod.

Articolul precedentRomânia, zguduită în a doua zi de Paște – Cutremure în lanț în această dimineață. Ce magnitudine au avut
Articolul următor3.189 cetăţeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore