Societatea Numismatică Română, Filiala Brașov, Consiliul Județean și Centrul Cultural Reduta Brașov îi invită pe toţi cei interesaţi joi, 11 octombrie 2018, ora 10, la deschiderea lucrărilor celui de-al IV-lea Congres Internaţional de Numismatică, ce se va desfăşura în perioada 11-13 octombrie, la Sala mare a Centrului Cultural “Reduta”, și va avea ca temă „100 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia”.

În acest an vor participa 65 cercetători, specialişti şi colecţionari în domeniul numismaticii din Bulgaria, Marea Britanie, Grecia, Georgia, Germania, Republica Moldova, Polonia, Rusia, Serbia, Ungaria, Ucraina, Slovacia și România, care vor prezenta lucrări din domeniul numismatic, acoperind o mare arie a istoriei.

În aceeaşi perioadă şi în acelaşi loc se va desfășura şi cel de-al XXXV-lea Simpozion Naţional de Numismatică.

Intrarea la evenimentul deschiderii de la Sala Reduta este liberă.

Congresul Internaţional de Numismatică este un eveniment ştiinţific internaţional de importanţă deosebită, dată fiind menirea acestuia de a prezenta descoperiri numismatice din România şi din străinătate, precum şi de a promova ştiinţa numismaticii în rândul publicului larg, dar mai ales al tinerilor.

Congresul din acest an este dedicat Centenarului Marii Uniri. Se vor prezenta comunicări în plen şi pe trei secţiuni: Secţiunea 1: „100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918 şi încheierea primului război mondial”; Secţiunea 2: „Numismatica antică şi feudală”; Secţiunea 3: „Numismatica modernă şi contemporană”.

Cu acest prilej se vor sărbători 115 ani de la înfiinţarea Societăţii Numismatice Române şi 40 de ani de la crearea Secţiei Numismatice Braşov.

Medalii, plachete, decoraţii, insigne, bancnote, înscrisuri, cărţi, exponate filatelice care amintesc de momente de referinţă în istoria României vor putea fi admirate în cadrul expoziţiei de la Centrul Cultural Reduta, care va fi deschisă în perioada Congresului.

Articolul precedentUn bărbat a murit într-o stație de autobuz din Sibiu
Articolul următorCursuri gratuite oferite de ULBS elevilor care susțin BAC-ul anul viitor