Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu organizează, în perioada 12 – 14 aprilie, primul atelier de scriere dramatică pentru elevii de liceu. Proiectul pilot se va derula sub egida „Sibiu Plays!” și va fi coordonat de regizorul Robert Bălan.

Conceput ca un modul interactiv, în cadrul căruia tinerii să fie provocați să se definească atât ca generație, cât și ca indivizi, atelierul de scriere dramatică își propune o redescoperire a orașului Sibiu, prin intermediul istoriilor personale. Participanții vor fi invitați să scrie, să vorbească, să facă fotografii sau video-uri, ca parte din procesul ce stă la baza unui spectacol cu public. Mai mult decât atât, atelierul își propune să dezvolte o platformă de educație prin participare, în cadrul căruia adolescenții să își dezvolte spiritul critic, abilitățile creative și de comunicare. Sesiunile din cadrul acestui modul au o durată de aproximativ trei ore și vor avea loc la sediul Teatrului „Gong” din Sibiu, între orele 17 și 20.

“Care e primul lucru pe care l-ai spune despre orașul în care trăiești? Ce ai vrea să-i arăți unui om care nu știe nimic despre el? Sigur, o să-i arăți centrul. Dar sunt sigur că sunt și niște locuri numai de tine știute. Poate o să-l duci chiar acasă la tine sau la școala ta. Poate pe strada unde te-ai jucat pentru prima oară fotbal sau unde ai postat prima poză pe Instagram. E mișto orașul tău? Ce-ai pune despre el pe internet? Ce-ai vrea să fie altfel schimbe?”, este mesajul Teatrului “Gong”.

Robert Bălan este regizor, performer și manager cultural. Ca performer lucrează, mai ales, cu date autobiografice: „Terapii în desfășurare. Vă rugăm păstrați liniștea” (2018), „Momentul perfect” (2018), „sfârșit. work în progress” (2013), „bălan.unu” (2009). Multe dintre spectacolele sale sunt rezultatul colaborării cu scriitoarea Elena Vlădăreanu: „În numele Tatălui” (Art No More/ Tranzit.ro București – 2018), „Identic natural” (Art No More/ART HUB București – 2017), „O viață sigură” (Teatrul Național Târgu Mureș -2016), „Habemus bebe” (Art No More/WASP București – 2014). În 2014 a montat la Teatrul Gong „Prințesele spion” pe un text scris special pentru trupa din Sibiu de Elena Vlădăreanu. Art No More, asociația pe care o conduce, propune proiecte care pun în discuție teme nu foarte des abordate în spațiul cultural, dar și forme artistice diverse: teatru pentru copii, performance, instalație, spectacole bazate pe texte neteatrale. Cea mai recentă producție Art No More este filmul documentar „Munca este un antidepresiv, pân la urmă”.

Având în vedere structura modulară a proiectului, participarea adolescenților la toate cele trei sesiuni este esențială. Participarea la acest program se face prin achitarea unui bilet în valoare de 14 lei. Biletele se achită în avans, ședințele neefectuate nu se recuperează, iar contravaloarea acestora nu poate fi returnată. Recomandăm ținuta lejeră și încălțăminte de interior. Biletele la acest atelier vor fi puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau la sediul Agenției Teatrale din strada. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11 – 18, sâmbăta între orele 10 – 18, iar duminica de la 10 la 14.

Articolul precedentDoi tineri reținuți pentru furt calificat
Articolul următorFanii CSU și-au propus un nou record mondial. Cea mai mare revistă tipărită din lume