Weekendul trecut, în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, polițiștii sibieni au constatat 14 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 38 de permise de conducere, au retras 12 certificate de înmatriculare și au aplicat 473 de sancțiuni contravenționale în valoare de 137.000 de lei.

De exemplu, vineri, 31 ianuarie, în jurul orei 21.30, pe DJ 105G, în orașul Avrig, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic un șofer în vârstă de 47 de ani, localnic, aflat la volanul unui autoturism. Întrucât concentrația afișată de aparatul etilotest a fost de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
În aceeași seară, în jurul orei 22, pe DN 14, pe raza localității Slimnic, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 37 de ani. Din verificările efectuate, s-a stabilit că autoturismul este neînmatriculat, bărbatul nu deține permis de conducere, iar la testarea alcoolscopică a rezultat o concentrație de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, polițiștii sibieni au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.
La data de 1 februarie, în jurul orei 9.30, pe DN 14, în localitatea Slimnic, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un sibian în vârstă de 50 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul nu deține dreptul de a conduce nicio categorie de autovehicule. În consecință, pe numele sibianului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.
Tot sâmbătă, în jurul orei 17.30, pe DN 14B, în afara localității Copșa Mică, polițiștii au depistat o tânără în vârstă de 18 ani, din comuna Micăsasa, în timp ce conducea un autoturism deși nu deține permis de conducere. Adolescenta era însoțită de către proprietarul mașinii, în vârstă de 19 ani, din aceeași comună, care îi încredințase autoturismul cu bună știință spre a fi condus pe drumurile publice. Pe numele celei aflate la volan s-a întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, iar pe numele amicului său s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de încredințare.
Duminică, în jurul orei 16.30, pe DN 7, în afara localității Boița, un sucevean în vârstă de 26 de ani a fost depistat conducând un autoturism radiat din circulație din cursul luni ianuarie 2019. În cauză, s-a întocmit dosar penal de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

Articolul precedentTânără lovită în apropierea trecerii de pietoni, pe Bulevardul Corneliu Coposu
Articolul următorLara Fabian și-a anulat concertul de la București pentru că nu a fost plătită