Din cauza creșterii numărului de localnici infectați cu SARS-CoV-2, Comitetul pentru situații de urgență al județului Sibiu a decis ca, începând de joi, toți locuitorii orașului Miercurea Sibiului să poarte mască în mod obligatoriu și în spațiile deschise. Aceiași măsură va fi impusă și în satul Arpașu de Sus, relatează turnulsfatului.ro.

După ce, săptămâna trecută, comuna Slimnic a devenit prima localitate din județ în care masca a devenit obligatorie inclusiv în spațiile deschise, autoritățile au decis să extindă restricțiile de acest gen și Miercurea Sibiului, precum și în Arpașu de Sus (comuna Arpașu de Jos). Decizia Comitetului județean pentru situații de urgență vine ca urmare a analizei epidemiologice efectuată de DSP Sibiu asupra ultimelor două săptămâni. ”În localitatea Arpașu de Sus s-a depășit rata de infectare peste nivelul de alertă de 3 cazuri/1000 de locuitori (3,54/1000). În această localitate sunt zece cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, având o populație e 2.825 locuitori, șase cazuri având context epidemiologic familial. În orașul Miercurea Sibiului rata de infectare este de 2,92/1000 locuitori. Până în prezent sunt confirmate 14 cazuri, aici evoluând un focar de infecție cu zece cazuri, într-o unitate de producție”, se arată în analiza DSP Sibiu.

Citește integral în turnulsfatului.ro

Articolul precedentEXCLUSIV, la Realitatea PLUS: Documentele care-l îngroapă pe Victor Ponta. Lobby extrem pentru alegerile prezidențiale pierdute din 2014
Articolul următor11 milioane de lei, din fonduri europene, pentru modernizarea unei școli din Sibiu