Autoritățile sibiene anunță al treilea focar de pestă porcină în județ. Doi porci au murit într-o fermă din Amnaș – Valea Spinelui. La sediul Prefecturii Sibiu a fost convocat, pentru a treia oară, Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu – Unitatea Locală de Decizie și a fost aprobat un nou program de măsuri pentru a fi combătut și acest focar.

Autoritățile sibiene nu par să reușească să oprească focarele de pestă porcină din județ. Astăzi, 21 noiembrie, a fost confirmat cel de-al treilea focar la o fermă din Amnaș – Valea Spinelui. Doi porci din exploatație au murit, iar alți trei au fost uciși, la suspiciune, sub supraveghere veterinară oficială. Măsura a fost luată pentru a evita riscul de răspândire a virusului pestei porcine africane. Porcii au fost evaluați și s-a întocmit dosarul de despăgubire, conform prevederilor legale.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu a instituit în jurul focarului o zonă de protecție de 3 km, pe raza localităţii Topârcea. De asemenea, pe o raza de 10 km în jurul focarului, s-a instituit o zonă de supraveghere, care include localitățile: Sângătin, Ludoș, Miercurea Sibiului, Apoldu de Jos, Apoldu de Sus, Aciliu, Tilișca, Amnaș, Galeș și Săliște.

Articolul precedentAccident grav în Săcădate. Șoferul a încercat să ascundă modul în care s-a produs evenimentul și și-a mutat tractorul în curte
Articolul următorTeatrul Național „Radu Stanca” ajunge în China cu spectacolul „Felii”