Începând cu luna ianuarie a acestui an, reprezentanții Primăriei Sibiu anunță modificări în acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței. Astfel, prin Ordonanța de Urgență nr.114/28.12.2018, a fost majorat plafonul de venituri până la care se acordă ajutorul pentru încălzirea locuinței. Acesta a crescut de la 615 lei/lună/membru de familie la 750 lei/lună/membru de familie. Majorarea se acordă familiilor și persoanelor singure care utilizează pentru încălzire gazele naturale, energia electrică, lemnele, cărbuni și combustibilii petrolieri, nu și pentru acelea care utilizează energia termică pentru încălzirea locuinței.

Prin aceeași ordonanță s-a modificat și cuantumul acestui ajutor doar pentru anumite categorii de beneficiari. Astfel, pentru familiile și persoanele singure al căror venit net mediu lunar pe membru de familie se situează între 540,1 lei și 750 lei, cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinței cu energie electrică, se modifică de la suma de 48 lei la suma de 20 lei, iar pentru lemne, cărbuni și combustibili petrolieri, de la suma de 16 lei la suma de 20 lei.

Statistica acestui sezon:

Până la data de 31.12.2018 au fost înregistrate un număr de 272 cereri și declarații pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței din care au fost aprobate un număr de 268 cereri. Dintre acestea, 220 de cereri au fost pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale, 16 cereri au fost pentru încălzirea locuinței cu lemne, 21 de cereri pentru încălzirea locuinței cu energie termică și 11 cereri pentru încălzirea locuinței cu energie electrică.

„Reamintim că ajutorul pentru încălzirea locuinței se obține începând cu luna depunerii cererii, dacă documentele se depun până în data de 20 a lunii respective și începând cu luna următoare, pentru cei care au depus documentele după data de 20 a lunii. Tot începând cu luna depunerii cererii se acordă și beneficiarilor de ajutor social al căror drept de ajutor social este stabilit începând cu acea lună, indiferent de data la care a fost depusă cererea”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Articolul precedentCod galben de vânt. La munte rafalele vor ajunge și la 120 km la oră
Articolul următorDeputatul Raluca Turcan: “Crima de la Mediaș arată din nou natura profund infracțională și anti-națională a guvernării PSD-ALDE!”