Sibiul are peste 330 de copii cu unul sau ambii părinți plecați în străinătate. 

Două acțiuni menite să sprijine copiii ai căror părinți sunt plecați în străinătate, dar și pentru persoanele care îi îngrijesc pe aceștia în lipsa părinților, au fost organizate în această perioadă de Direcția Asistență Socială – Biroul Protecția Copilului.

Primul dintre evenimente a avut loc joi 6 septembrie, iar în cadrul său au fost organizate două ateliere de dezvoltare personală la care au fost invitați copii aflați în evidențele Direcției ai căror părinți sunt plecați în străinătate. Atelierele au fost organizate la sediul Primăriei Sibiu, de pe bulevardul Victoriei, fiind structurate pe două grupe de vârstă: 6 – 10 ani și respectiv 11 – 17 ani. Asistenți sociali și psihologi din cadrul Biroului de Protecție a Copilului au organizat jocuri și activități prin care copii au avut posibilitatea să socializeze și să își exprime problemele în fața unor specialiști care îi pot ajuta.

Cel de-al doilea eveniment va avea loc tot într-o zi de joi, însă pe 13 septembrie. Este vorba despre o sesiune de instruire pentru cei în grija cărora au rămas acești copii. În cadrul acesteia, Specialiștii Biroului de Protecție a Copilului vor organiza un curs de educație parentală, oferind sfaturi și suport în problemele cu care se confruntă persoanele care se ocupă de acești copii.

Cursul se va desfășura la Centrul de Servicii Comunitare de pe strada Andrei Șaguna nr. 21, participanții urmând să fie informați cu privire la drepturile și obligațiile pe care le au față de acești copii, serviciile disponibile la nivel local ca suport, tehnici de parenting, precum și particularități ale copilului aflat în această situație.

În prezent, în evidențele Direcției de Asistență Socială se află 331 de copii cu domiciliul în Sibiu care au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate.

 

Articolul precedentVideo: 10 septembrie, milioane de emoții într-o singură zi
Articolul următorFetiță de 7 ani rănită într-un accident în lanț, pe Alba Iulia