17 agenţii de turism au fost verificate de inspectorii de muncă, în judeţul Sibiu, la începutul acestei luni.
Potrivit inspectorului şef Remus Furtună, cu ocazia acestor verificări, “au fost constatate neconformități privind modul de evidențiere a orelor de muncă prestate, precum și lipsa unor elemente obligatorii din contractele individuale de muncă. Inspectorii de muncă au dispus măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate și au sancționat cu avertisment lipsa evidenței orelor prestate zilnic de salariați la locul de muncă”.
Verificările inspectorilor au făcut parte din cadrul unei campanii naţionale care a fost desfăşurată de Inspecţia Muncii, privind analizarea modului în care agenţiile de turism respectă prevederile legale în domeniul relaţiilor de muncă.
Conform ITM Sibiu, obiectivul acestei campanii a fost identificarea agențiilor de turism care nu respectă prevederile legale privind încheierea, modificarea, executarea și suspendarea contractului individual de muncă și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea acestora să respecte prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă, având în vedere în mod special activitatea desfășurată de persoanele încadrate ca ghizi turistici, care însoțesc persoane sau grupuri de persoane în vizite, tururi de vizitare și excursii sau plimbări în locuri de interes turistic.

Articolul precedentBRAŞOV. VIDEO/ Un nou-născut în stop cardio-respirator, la Maternitatea Făgăraş, transportat cu elicopter SMURD la Braşov
Articolul următorDeputatul Raluca Turcan: “PNL Sibiu consideră necesară depunerea unei moțiuni simple împotriva ministrului Finanțelor!”