UPDATE: În cadrul exercițiului național „Seism 2018”, în jurul orei 10:35, ISU Sibiu a început deplasarea către zona Capitalei puternic afectată de seism. 

„Au plecat aproximativ 100 de pompieri și 19 autospeciale pentru diferite tipuri de riscuri: stingerea incendiilor, acordarea primului-ajutor calificat și descarcerare, suport logistic, transport persoane și materiale, respectiv containere dotate pentru diferite tipuri de riscuri”, transmir reprezentanții ISU Sibiu.

Conform scenariului, la nivelul județului Sibiu au fost efectuate recunoașteri și nu au fost identificate zone afectate de cutremurul produs.

Știre inițială: Din această dimineață, de la ora 9:00 a fost declanșat exercițiul national „SEISM 2018”, anunță Inspectoratul General pentru Situții de Urgență. Acesta constă în punerea în aplicarea a Concepției naționale de răspuns post-seism.

Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7.5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.

În țară au fost alertate toate unitățile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din țară se deplasează spre Capitală. Alerta a fost primită de ISU Sibiu.

La Ciolpani a fost activat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

„În acest context, la ora 10.30 la sediul Ministerului Afacerilor Interne, va avea loc o conferință de presă, ce va fi susținută de către secretarul de stat, dr. Raed Arafat”, anunță cei de la IGSU.

Articolul precedentUPDATE | Locuitorii din Ocna Sibiului au rămas fără apă potabilă
Articolul următorHC Sibiu joacă sâmbătă în deplasare la Baia Mare