Noul Mall din Sibiu, deschis ieri, s-a ales cu amendă de 50.000 de lei pentru că nu are autorizație de securitate la incendiu.

“Ieri, 14 noiembrie, specialiștii din cadrul inspecției de preveniere a ISU Sibiu, au efectuat o activitate de control în teren la sediul noului Mall din municipiul Sibiu. În urma verificărilor, s-a aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 50.000 lei, conform legii , pentru punerea în funcțiune a construcției fără obținerea autorizației de securitate la incendiu”, explică Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
Autorizația de securitate la incendiu este actul administrativ emis, în baza legii, de inspectoratele pentru situații de urgență prin care se certifică, în urma verificărilor în teren și a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinței esențiale – securitate la incendiu – la construcții, instalații tehnologice și alte amenajări; autorizația de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice sau juridice, deținătoare ale construcțiilor, instalațiilor și ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcțiune și de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinței esențiale – securitate la incendiu.
Avizul de securitate la incendiu  este actul emis, în baza legii, de inspectoratele pentru situații de urgență, ca urmare a depunerii inițiale a documentației tehnice de proiectare pentru îndeplinirea cerinței esențiale – securitate la incendiu – a construcțiilor, instalațiilor și altor amenajări , în conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare.
“Misiunea  Inspectoratul pentru Situații de Urgență “cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu este îndreptată spre asigurarea respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor.  Astfel, un echipaj de pompieri militari va fi prezent la noul Mall, în fiecare zi, în intervalele orare cu aglomerări de persoane  pâna se vor reglementa deficiențele și anume obținerea autorizației de securitate la incendiu. Vă asigurăm încă o dată că efectivele de pompieri sunt pregătite în permanență să răspundă, prompt, nevoilor comunității, pentru gestionarea tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat”, mai spune Voina.

Articolul precedentUn autocamion ce venea spre Sibiu s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe Valea Oltului
Articolul următorFC Hermannstadt se întoarce acasă, pe Stadionul Municipal Sibiu