Jumătate din țară va fi sub cod portocaliu și galben de ninsori și viscol! După temperaturile neobișnuit de mari din ultimele săptămâni, o masă de aer arctic va lovi sud-estul Europei. Meteorologii anunță că în România va urma o perioadă cu temperaturi extrem de scăzute. 

Prima avertizare cod galben de vânt și ninsori viscolite intră în vigoare de astăzi, de la ora 10.00 și va fi valabilă până la ora 18. Vor fi ploi care treptat, începând din această noapte, se vor transforma în ninsoare. In Capitala va fi lapoviță. Temperaturile vor ajunge chiar și la minus 8 grade Celsius. 

Meteorologul ANM Oana Catrina a vorbit la Realitatea PLUS despre cum va evolua vremea în acest weekend dar și în debutul săptămânii viitoare:

Imagine

“În weekend-ul ce tocmai a debutat, vom avea parte de un episod de iarnă autentică în mare parte din țară. Dacă astăzi vor fi ploi, treptat, începând cu orele acestei nopți, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Avem în vigoare, de la ora 2 dimineața, un cod portocaliu, de mâine. Nu doar că va ninge, dar vântul va sufla cu putere, în general, cu 80 km pe oră; cu alte cuvinte, va fi viscol, vizibilitatea scăzând sub 50 de metri.

Duminică, în prima parte a zilei, vom mai avea intensificări ale vântului precum și ninsori viscolite, treptat ciclonul se va îndepărta. De perspectivă, pentru debutul săptămânii viitoare, o vreme rece. Se răcește azi accentuat comparativ cu ziua precedentă.

Luni, nu mai mult de -3, -4 grade la orele amiezii, precipitațiile vor fi puține.”, a declarat meteorologul ANM.

 
Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 25 noiembrie
Articolul următorAnca Alexandrescu, informații bombă despre sumele uriașe pierdute de România în pandemie și noile vaccinuri ce vin în 5 decembrie