Medicul de la Cardiologia din Sibiu care i-a spus unei femei „nesimțito” și a întrebat-o „eu i-am dat boala lui taică-tu” a primit avertisment scris.

În urma cercetării disciplinare a medicului SCJU Sibiu implicat într-o conversație cu un aparținător, difuzată în spațiul public pe o rețea de socializare, Comisia de Etică, Deontologie Medicală și Disciplină a spitalului a analizat toate aspectele cazului și a propus sancționarea salariatei cu avertisment scris, din cauza încălcării prevederilor regulamentul intern cu privire la obligativitatea respectării comportamentul etic față de pacienți, aparținători și celelalte persoane cu care colaborează, anunță SCJU Sibiu.

Propunerea a fost fundamentată pe faptul că reacția medicului nu este una adecvată și afectează imaginea SCJU Sibiu și a personalului medical.

În formularea propunerii s-a ținut cont de conduita anterioară a doctoriței, care în ultimele 12 luni nu a mai fost sancționată pentru vreo abatere disciplinară și de proporționalitatea sancțiunii la fapta săvârșită.

Pe baza propunerii comisiei, managerul SCJU Sibiu a dispus sancționarea cu avertisment scris.

Potrivit convorbirii postate pe Facebook, femeia i-a reproşat medicului că nu l-a tratat cum se cuvine pe tatăl ei.

Medicul îi răspunde: „Auzi, vrei să te dau pe mâna poliţiei?” sau „ce vrei tu, nesimţito? Eu i-am dat boala lui taică-tu? Nesimţită ordinară!”

MEDIAFAX

Articolul precedentAvertisment pentru medicul cardiolog din Sibiu care a jignit o femeie
Articolul următorLimitare de viteză la 30 km/h într-o localitate din județul Sibiu