Un bărbat de 61 de ani din Șelimbăr a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, după ce a săvârșit mai multe infracțiuni la regimul rutier. Acesta a fost surprins la volan sub influența alcoolului, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce. Bărbatul a fost depistat din nou în trafic, ulterior, fiind identificat de polițiști cu permisul suspendat și, iar, băut.

“În continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr au luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță față de un bărbat în vârstă de 61 de ani, domiciliat în localitatea Șelimbăr. În fapt, la data de 26 octombrie 2018, în satul Mohu, bărbatul a fost depistat conducând un autoturism, cu o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, cu această ocazie întocmindu-se dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
Ulterior, pe 21 decembrie 2018, în municipiul Sibiu, bărbatul a fost depistat din nou conducând băut, cu o concentrație de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, de această dată fiind demarate cercetări privind atât infracțiunea de conducere sub influența alcoolului, cât și infracțiunea de conducere având acest drept suspendat.
“În urma administrării probatoriului în cauză, la data de 17 ianuarie a.c., s-a dispus reținerea bărbatului 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și aplicării măsurii controlului judiciar pentru săvârșirea a două infracțiuni de conducere sub influența alcoolului și a unei infracțiuni de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat”, mai spune Welter.
Cercetările continuă la nivelul Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr.

Articolul precedentS-a dublat numărul virozelor în Sibiu
Articolul următorSibian depistat la volanul unui autoturism radiat din circulație