BC CSU Sibiu a câștigat duelul cu SCM U Craiova de seara trecută, scor 77-68 (21 – 20, 16 – 11, 13 – 17, 27 – 20). Meciul a fost ultimul înaintea pauzei competiționale prilejuite de meciurile naționalei și va reveni pe parchet în luna martie, în confruntarea din deplasare cu U BT Cluj Napoca.

Partida de seara  trecută a fost una extrem de echilibrată, oaspeții reușind să pună probleme echipei sibiene încă de la debutul meciului.

Prima secvență s-a încheiat cu minim avantaj pentru BC CSU Sibiu însă, până la pauză, galben-albaștrii reușeau să mai adauge câteva puncte avans. Chiar și așa, în sfertul al treilea, Craiova trecea la conducere, însă nu pentru mult timp. Sfertul decisiv a fost adjudecat de BC CSU Sibiu reușind o nouă victorie și păstrîndu-și statutul de neînvinsă pe teren propriu, în actuala stagiune. De-a lungul partidei s-au înregistrat 13 schimbări la conducere, echipa din Craiova demonstrând că nu renunță ușor.

La finalul partidei, antrenorul BC CSU Sibiu a declarat: ”Ne-am propus să câștigăm sub orice formă acest meci. Știam că va fi un meci foarte greu, știam că vor fi agresivi, am zis și înainte de meci că mă aștept la asta. Câteodată au fost agresivi dincolo de limitele normale ale regulamentului, dar toate echipele vor încerca să fie așa cu noi pentru că, poate, asta ar fi ultima lor șansă să ne pună probleme. Și ne-au pus probleme. Mă bucur totuși că am rezistat, că am făcut o apărare bună, că am reușit să ținem, pentru a doua oară consecutiv, o echipă, sub 70 de puncte, ceea ce este unul dintre obiectivele noastre în Top 6. Să sperăm că reușim să continuăm așa. Este binevenită vacanța care urmează și peste o săptămână intrăm în linie dreaptă cu pregătirile pentru Cupa României și PlayOff ”, a declarat Dan Fleșeriu.

Pentru BC CSU Sibiu, cel mai bun marcator a fost Isaiah Philmore, cu 19 de puncte, urmat de Kevin Hardy 17, Justas Tamulis 14p, Mirel Dragoste și Chris Cooper câte 8p, Aurelian Gavriloaia 7p, Monyea Pratt 3p, Randal Falker 1p.

După această partidă urmează o pauză competiținală, urmând ca BC CSU Sibiu să dispute următorul meci oficial la începutul lunii martie, în deplasare la U BT Cluj Napoca. Până atunci echipa sibiană va juca mai multe partide de verificare, programul acestora urmând a fi anunțat curând.

Articolul precedentFC Hermannstadt revine pe ”Arena Națională” pentru meciul cu vicecampioana FCSB
Articolul următorSecțiune online dedicată Programului “Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019”, lansatã de Primãria Sibiu