La opt luni distanță de finala Cupei României, pierdută în fața Universității Craiova cu scorul de 2-0, echipa sibiană se întoarce pe ”Arena Națională”, de data aceasta pentru un meci de campionat. Luni seara, de la ora 20, FC Hermannstadt va fi oaspetele vicecampioanei FCSB, jocul contând pentru etapa a XXIII-a a Ligii 1.

Vasile Miriuță, antrenorul echipei sibiene, a afirmat, înaintea acestui meci, că nu se va putea baza pe serviciile a doi jucători. Biel Company este accidentat și va lipsi o perioadă mai lungă, iar Juvhel Tsoumou este suspendat. ”Avem un meci foarte greu, foarte important pentru noi, cu FCSB. Din păcate, va lipsi Company. Va lipsi și Juvhel (n.a. Tsoumou), care e suspendat. Dar, avem 22 de jucători în lot, iar cei care vor intra, sperăm să îi suplinească pe cei doi”, a spus Miriuță.

Tehnicianul consideră că, pentru a obține un rezultat pozitiv, luni seara, pe ”Arena Națională”, sibienii ar trebui să facă un joc bun în defensivă: ”Important e să ne apărăm bine, pentru că, după aceea, vom putea și ataca. În primul rând trebuie să ne apărăm bine, cum am făcut-o și în celelalte jocuri, cu CFR-ul, sau cu Viitorul și la Iași, când n-am luat gol”.

Vasile Miriuță e de părere că FCSB pornește drept favorită în jocul de luni seara, dar și că nu crede că sibienii sunt victime sigure. În plus, tehnicianul a lăsat să se înțeleagă că nu ar fi o tragedie dacă FC Hermannstadt ar pierde pe ”Arena Națională”. ”Am mai spus-o, cu CFR, FCSB și Craiova, dacă scoatem puncte, e un bonus pentru noi, pentru că noi nu cu ele ne batem pentru a rămâne în Liga 1. Cu alte echipe ne batem. Nu suntem victime sigure. Într-adevăr, FCSB e favorită luni, e o echipă bună, a adus un antrenor nou, tânăr, unul dintre antrenorii buni din noul val, îl respect pe Mihai, pe Teja. Au jucători de valoare, dar și eu am jucători foarte buni, care știu exact ce au de făcut luni seara”, a adăugat Miriuță.

Președintele Birț are încredere în staff și jucători

Teodor Birț, președintele echipei sibiene, consideră că presiunea, în meciul de luni seara, este pe adversar. Oficialul FC Hermannstadt s-a declarat optimist în obținerea unui rezultat pozitiv după ce i-a urmărit pe jucătorii lui Vasile Miriuță la antrenamente.

”Sunt de părere că presiunea e asupra lor. Noi trebuie să ne bucurăm că jucăm pe ”Arena Națională”, să ne bucurăm de faptul că avem un adversar de asemenea calibru. Până la urmă, dacă vom reuși să fim concentrați și să ne facem jocul, băieții să pună în practică ceea ce-i învață Vasile (n.r. Miriuță), sunt convins că putem să avem și un rezultat bun. Personal, sunt încrezător. Am încredere în ei, am încredere în Vasile, în tot staff-ul, sunt convins că băieții sunt bine pregătiți, i-am văzut și astăzi la antrenament, se vede că au poftă de joc… Am toată încrederea în ei și sunt convins că nu vor dezamăgi”, a afirmat Birț.

Dandea și duelurile cu FCSB

Unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul echipei sibiene, fundașul Alexandru Dandea, nu e la primul joc împotriva ”roș-albaștrilor”.

Dandea a declarat, în conferința de presă, că a obținut mai multe succese decât eșecuri în fața FCSB-ului, în carieră. Fotbalistul crede că sibienii ar trebui să se bucure de acest meci și consideră că presiunea e pe umerii jucătorilor lui Teja.

”Eu unul am mai multe victorii decât înfrângeri cu FCSB pentru că, atâta vreme cât am fost la Astra, în majoritatea meciurilor am reușit să ne impunem. O să fie un meci foarte greu. Cred că presiunea cea mare va fi pe umerii celor de la FCSB. Suntem două echipe total diferite, cu obiective total diferite. Noi trebuie, în primul rând, să ne bucurăm de acest meci, pentru că jucăm pe cel mai mare stadion din România. Trebuie să mergem acolo cu gândul că nu avem nimic de pierdut, trebuie să fim concentrați, motivați, cel puțin la fel cum am fost la meciul de la Cluj. (…) FCSB vine după un egal împotriva celor de la Călărași. Patronul lor este dezamăgit. Noi trebuie să rămânem concentrați și cu picioarele pe pământ, pentru că o să fie un meci foarte greu”, a spus Dandea.

Înaintea meciului de pe ”Arena Națională”, de luni seara, FCSB ocupă locul al doilea în clasamentul Ligii 1, cu 41 de puncte, în vreme ce FC Hermannstadt este pe 7, cu 29 de puncte.

Articolul precedentUn șofer aproape de comă alcoolică a produs un accident în lanț
Articolul următorBC CSU Sibiu, victorie cu Craiova!