Noaptea trecută, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. Sibiu au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol pe râul Olt.  Cu această ocazie, în zona Hidrocentralei Arpașu de Jos, pe albia râului Olt, într-o barcă pneumatică, polițiștii au identificat un brașovean în vârstă de 43 de ani, care nu și-a putut justifica legal prezența în zonă, în barca acestuia găsindu-se și trei plase tip monofilament în care erau prinse mai multe specii de pește.

Polițiștii împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. au continuat verificările, din apă fiind extrase încă șapte plase de același tip, pline cu pește, toate aparținând brașoveanului. O cantitate de peste 300 de kg de pește, somn, caras și plătică, a fost redată mediului natural, iar 31 de kg de pește au fost confiscate în vederea comercializării”, spun reprezentanții Poliției Sibiu.
De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării două bărci pneumatice, patru vâsle, o pompă și zece plase tip monofilament cu o lungime totală de 860 m.
În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de pescuit comercial fără licență, deținere ilegală de pește, respectiv deținere și utilizare de plase tip monofilament.
Cercetările continuă la nivelul Secției 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos.

Articolul precedentCare e stadiul lucrărilor de reabilitare a DJ 141 Mediaș – Bîrghiș
Articolul următorAlegeri Prezidențiale 2019: Peste 41.800 de români au votat până la ora 14.00 în străinătate