Lucrările de reabilitare a DJ 141 Mediaș – Bîrghiș continuă. Consiliul Județean Sibiu transmite că aici e vorba despre o mobilizare exemplară din partea Asocierii firmelor SC DRUMSERV SA și SC Betacops SRL, câștigătorii licitației lucrărilor de proiectare și execuție.

Astfel, tronsonul Mediaș-Moșna-Pelișor-Bîrghiș va fi reabilitat la nivelul carosabilului prin mărirea benzii de rulare a autovehiculelor, prin construcții de poduri noi, podețe, racordări cu drumuri laterale, rigole, șanțuri, lucrări de amenajare a apelor etc.
“În cadrul investiției Consiliului Județean Sibiu privind reabilitarea DJ141 Mediaș – Bîrghiș, s-a constatat că de la predarea amplasamentului si a emiterii ordinului de începere al lucrărilor de execuție la data de 28 august 2019, mobilizarea antreprenorului este exemplară, anvergura șantierului desfășurandu-se în cât mai multe locații”, spun reprezentanții CJ Sibiu.
Astfel, în cadrul proiectului, se numără lucrări precum: realizarea casetelor în stânga și dreapta profilului drumului existent pentru lărgirea carosabilului; amenajarea șanțurilor de pământ, realizate mecanizat cu utilaje specifice pentru asigurarea scurgerii apelor de suprafață; lucrări de consolidare a corpului drumului cu micropiloți; lucrări de rigidizare a capetelor micropiloților cu dale de beton armat; realizare podețe tubulare la intersecțiile cu drumuri secundare care intersectează DJ 141; execuție sistem rutier din beton asfaltic în două straturi la varianta ocolitoare a comunei Moșna; lucrări de demolarea și refacere a podului vechi din interiorul comunei Moșna de la km 9+467.
Potrivit CJ Sibiu, lucrările de reabilitare a drumului se desfășoară în maximă siguranță, acestea fiind semnalizate corespunzător, prin restricționarea unei benzi de circulație, acolo unde este cazul, prin amplasarea de semafoare, astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții normale și de sigurantă.
Reabilitarea DJ 141 Mediaș-Bîrghiș se realizează cu fonduri europene, accesate de Consiliul Județean Sibiu prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Valoarea totală a proiectului este de 84.612.237, 97 lei, inclusiv TVA din care valoarea cheltuielilor eligible este de 83.819.488,59 lei, iar valoare cheltuielilor neeligibile 792.749,38 lei. CJ Sibiu mai trebuie să asigure o contribuție proprie totală de 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului și anume suma de 1.676.389,78 lei.
Valoarea contractului privind realizarea proiectului tehnic, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor, este de 44.897.182,42 lei.
Acesta este cel mai avansat proiect de modernizare a infrastructurii rutiere în județul Sibiu din cele trei proiecte pe fonduri UE contractate de Consiliul Județean Sibiu, alături de modernizarea DJ 106 Agnita – Sighișoara și DJ 106 D Ocna Sibiului -Țapu.

Articolul precedentSe caută voluntari pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu
Articolul următorBraconaj piscicol pe Olt. Peste 300 de kilograme de pește, eliberate în apă