Sub coordonarea Prefecturii Braşov şi în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov desfăşoară în această perioadă mai multe lucrări care au în vedere îmbunătățirea siguranței rutiere, arată reprezentanţii Prefecturii Braşov.

Astfel, au fost refăcute marcajele orizontale, sunt montate parapete metalice în zonele care reprezintă pericol din acest punct de vedere, precum şi parapete de tip lestabil, de plastic, umplute cu nisip. Pe DN13, înainte de fiecare viraj periculos, au fost montate marcaje rezonatorii pentru a creşte atenţia şoferilor.
După cum ne-a informat DRDP Braşov, în această săptămâna a început refacerea marcajelor în strat gros (2K) în baza unui acord cadru încheiat în luna mai a acestui an, în valoare de 2,7 milioane de lei cu TVA. Vor fi refăcute marcaje longitudinale și de delimitare de cale pe o lungime de 270 km echivalenți (pe DN1, DN15, DN12,DN11, DN2D și Autostrada A1) respectiv marcaje transversale și diverse (săgeți de direcționare, treceri de pietoni, dungi rezonatoare) pe o suprafața de aproximativ 1.200 mp”, explică conducerea Prefecturii Braşov.
În județul Brașov, lucrările vizează în principal DN1 unde vor fi refăcute 52 de km de marcaje longitudinale și peste 200 de mp de marcaje diverse. Aceste marcaje vin să completeze lucrările de refacere a marcajelor în strat subțire care, în județul Brașov, se apropie de finalizare. Au fost refăcute astfel peste 400 km echivalenți de marcaj longitudinal și peste 1.100 de mp de marcaje diverse.
În paralel cu lucrările de refacere a marcajelor, a început și un program de montare de parapete metalice în toate cele cinci județe care aparțin de DRDP Brașov, în baza unui contract încheiat pe o perioada de şase luni. Astfel, vor fi montate peste 22 de km de parapete, din stocul propriu, în zonele cele mai periculoase.
La Brașov se vor monta parapete H2 pe o lungime totală de 4.4 km valoarea totală a lucrărilor fiind de peste 82.000 de lei cu TVA.
În ceea ce privește montarea de parapete axial din beton (pentru delimitarea sensurilor de mers), DRDP Brașov a transmis către CNAIR Central un necesar de peste 16 kilometri care vizează mai multe zone pe DN1 și pe DN13. Acest parapet urmează sa fie montat după finalizarea procedurii de achiziție publică. Până atunci, în punctele negre de pe DN1 şi DN13 se vor monta parapete de tip lestabil (plastic) umplute cu nisip.

Articolul precedentUpdate: Foto/Video Loc. Ștenea: Un medieșean a căzut de la 10 metri și și-a fracturat coloana
Articolul următorBrașov: Bărbatul care și-a incendiat iubita de 17 ani a fost reținut