Polițiștii de imigrări din Brașov, în urma unei acțiuni întreprinse, pe linia combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate, au depistat şase bărbați din Republica Moldova, care desfășurau activități lucrative fără aviz de muncă, pe un șantier din municipiul Braşov. Reprezentanţii societăţii comerciale vor fi sancţionați contravenţional cu amendă între 10.000 lei şi 20.000 lei pentru fiecare străin depistat.

Activitatea de prevenire şi combatere a șederii ilegale și muncii nedeclarate a cetăţenilor străini continuă cu noi rezultate, pe raza județului Brașov.

“La data de 18 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Braşov, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul ITM Brașov o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă, beneficiind de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov”, spune Gabriela Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Braşov.

În cadrul activităţii întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat şase bărbați, din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 20 și 41 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă conform prevederilor OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

Totodată, s-a constatat faptul că străinii se aflau și în situație de ședere ilegală, astfel că față de aceștia s-a luat măsura emiterii de decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15 zile. De asemenea, au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 400 lei fiecare, pentru nerespectarea regimului juridic aplicat străinilor.

Reprezentanţii societăţii comerciale vor fi sancţionați contravenţional cu amendă între 10.000 lei şi 20.000 lei pentru fiecare străin depistat.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini și angajatorilor să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Articolul precedentVIDEO | Carmen Iohannis a petrecut la CibinFEST alături de un grup de prieteni: “Mă simt foarte bine aici!”
Articolul următorO nouă ediție a Festivalului Toamnei la Dumbrăveni