Polițiștii de investigații criminale din Brașov au reținut ieri trei persoane bănuite de lipsire de libertate.

“La data de 20 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Brașov au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat, de 30 ani, cu antecedente penale și a două femei de 29, respectiv 40 ani, primii doi din municipiul Brașov iar cea de a treia din Pitești. La data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii locali aflați în serviciu au depistat în zona podului de pe strada Zizin, o femeie de 24 ani, din comuna Butimanu, județul Dâmbovița. Aceasta era îmbrăcată sumar și a relatat că a fost sechestrată de către un bărbat pe care l-a cunoscut prin intermediul unei rețele de socializare”, explică Gabriela Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Brașov.

Verificările privind aspectele relatate de femeie au fost preluate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale. Ieri, cu sprijinul polițiștilor de la Serviciul de Acțiuni Speciale Brașov, au efectuat o percheziție domiciliară la imobilul de pe raza municipiului Brașov unde bărbatul indicat de victimă locuiește, aici fiind depistat bărbatul și cele două femei.

“Polițiștii au documentat activitatea infracțională a acestora iar din verificări a rezultat că bărbatul, la începutul lunii septembrie, după ce a purtat mai multe conversații cu victima pe o rețea de socializare, s-ar fi prezentat la reședința acesteia din județul Buzău și ar fi convenit să se deplaseze împreună în Brașov, pentru a începe o relație. Ajunși la domiciliul acestuia, bărbatul ar fi agresat-o fizic, ar fi obligat-o pe aceasta să întrețină relații sexuale cu el și ar fi lipsit-o e libertate, în perioada 09 – 18 septembrie a.c”, spune IPJ Brașov.

La săvârșirea faptelor bărbatul ar fi beneficiat de complicitatea celor două femei.

Inițial, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în arestul IPJ Brașov. Ulterior, instanța a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 zile.

Ei sunt cercetați în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, viol, respectiv complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal și complicitate la viol, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Articolul precedentBRAȘOV | Accident pe DN10,cu doi șoferi răniți
Articolul următorPrimăria Sibiu pregătește centre automate de închiriere a bicicletelor în valoare de 13 milioane lei