La mai puţin de un an de la ȋnfiinţare, Clubul GreenImpact Cavalerii Turnului Ȋnclinat din Ruși a ajuns pe podiumul uneia dintre cele mai prestigioase gale naţionale: Gala Tineretului din România, un eveniment iniţiat și organizat de Ministerul Tineretului și Sportului, desfășurat în 10 Noiembrie, ȋn actuala Capitalǎ a Tineretului din România, Baia Mare.
Aflatǎ la cea de-a cincea ediţie, Gala Tineretului Romania s-a derulat sub conceptul “Inspirăm o nouă generație!”. 143 de candidaturi au fost validate pentru jurizare, acordându-se ȋn final premii la 14 categorii: Antreprenoriat, muncă și angajabilitate, Cultură, Implicare civică și voluntariat, Incluziune socialǎ, Internațional, Învățare non-formală, Mediu, Sănătate, Sport, Junior ONG, Cel mai activ Centru de tineret din cadrul DJST, Cea mai activă Direcție Județeană pentru Sport și Tineret, Cea mai activă Casă de Cultură a Studenților și Premiul de popularitate.
Marea izbândă a cavalerilor a fost obținerea locului III din 34 de proiecte, pentru proiectul “Turnul Înclinat din Ruși-Ieșirea la Lumină“, la secțiunea “Implicare civică și voluntariat“, și un premiu special “Junior ONG” la secțiunea cel mai bun proiect derulat de o organizație neguvernamentală, înființată recent.
“Reușita este foarte importantă pentru clubul cavalerilor, o mică dar inimoasă organizație din mediul rural, care-și propune să scoată capul în lume, promovând bunul local cel mai de preț, Turnul Înclinat din Ruși“, spun reprezentanții Clubului.
Cavalerii Turnului Ȋnclinat din Ruși este un club de inițiativă comunitară pentru tineri, aflat sub egida Fundației “Noi Orizonturi“, care are scopul de a promova patrimoniul local și eco-turismul. Lansată în 2017, rețeaua GreenIMPACT numără acum 32 de cluburi de inițiativă comunitară pentru tineri și promovează programul de învățare prin serviciu în folosul comunității, cu focus pe patrimoniul local din eco-destinați. Din acest club fac parte peste 30 de elevi ai Școlii Gimnaziale Ruși, dar și elevi ai Școlii Gimnaziale Slimnic, precum și absolvenţi ale acestora.
“Asemenea cavalerilor, copiii sunt ȋncurajaţi să preţuiască adevăratele valori morale şi să se pună ȋn slujba binelui şi frumosului, prin iniţierea unor acţiuni menite să schimbe faţa localităţii dar şi mentalitatea localnicilor“, au declarat prof. Mira Bogdan Ionuț și Cosmin Simtion.