Avionul condamnaţilor există în realitate şi va ajunge chiar în România. Este vorba despre o aeronavă care va avea 30 de pasageri, toţi români, care au primite pedepse și au stat după gratii în Marea Britanie. Acum se întorc în țară, după ce au fost alungaţi din cauza Brexitului. Ana Maria Păcuraru dă check in chiar acolo unde aeronava va ateriza. 

Ni se întorc valorile acasă. Cei 30 de condamnați români vor fi făcuți pachet și trimiși la București săptămâna viitoare. Guvernul de la Londra vrea astfel să scape de infractorii Europei, după „divorţul” de Uniunea Europeană. Autorităţile britanice au decis să trimită puşcăriaşii în ţările lor de origine. Primii pe lista repatrierii sunt românii şi polonezii.

 

Potrivit The Independent, două zboruri, fiecare cu câte 30 de infractori, vor decola săptămâna viitoare din Londra spre România, respectiv Polonia. Primul avion va pleca din Londra spre România, miercuri, 13 ianuarie, urmând să aterizeze la Bucureşti. O zi mai târziu va fi rândul avionului care are ca destinaţie Varşovia. 

Dacă românii nu au piedici în a se întoarce, Polonia are o serie de restricții privind zborurile dinspre și către Regatul Unit. Gardienii care îi vor însoți pe bombardierii români sunt dotați cu măști și mănuși de protecție iar deținuților le va fi măsurată temperatura înainte de îmbarcare. 

Guvernul de la Londra încalcă astfel o declaraţie a ONU de anul trecut, care avertiza că repatrierile forţate ar putea „intensifica riscurile grave pentru sănătatea publică pentru toată lumea”. Rămâne de văzut care va fi reacția autorităților române în fața acestui gest. Mai ales că închisorile de la noi sunt suprapopulate de ani de zile.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 133. Efectul Cumpănașu pe TikTok: suntem pe un teren minat
Articolul următorCum se circulă pe drumurile din centrul țării?