Nu mai puțin de 5 șoferi, care au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan au fost desoperiți de polițiști în trafic, în ultimele 24 de ore. De asemenea, unul dintre ei se afla la volan fără a deține carnet de conducere. Acesta a fost depistat în trafic, sâmbătă, 22 decembrie, în jurul orei 10:45, pe strada Cuptorului din Sibiu. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani a condus un autoturism deși nu avea acest drept. Pe numele sibianului a fost întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.
Tot în cursul zilei de sîmbătă, în jurul orei 16:30, pe raza localității Ațel, un bărbat în vârstă de 32 de ani, localnic, pe fondul vitezei neadaptate în timp ce conducea un microbuz pe strada Principală, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu o conductă de gaz și apoi cu un stâlp de susținere a rețelei de electricitate. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale, însă, la testarea alcoolscopică a șoferului, s-a constatat că acesta consumase alcool înainte de a se urca la volan, având o concentrație de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șirul conducătorilor auto prinși băuți la volan a continuat și în noaptea de 22 spre 23 decembrie.
În jurul orei 02:30, pe raza localității Șeica Mare, un localnic în vârstă de 22 de ani a fost depistat cu o concentrație de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În jurul orei 03:20, pe strada Baznei din Mediaș, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din localitatea Bazna, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În jurul orei 03:30, tot în Mediaș, de această dată pe strada 1 Decembrie, un tânăr de 19 ani, din Blăjel, a fost depistat conducând cu o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.
„Toți cei menționați au fost conduși la unități medicale unde li s-au recoltat probe biologice de sânge, în cauză întocmindu-se dosare de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, faptă prevăzută și sancționată de art. 336 aliniatul 1 din Codul Penal. În această perioadă, polițiștii rutieri continuă acțiunile de prevenire și combatere a conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului”, spune Elena Welter, purtător de cuvânt IPJ.

Articolul precedentFC Hermannstadt, victorie în ultimul meci din acest an, 1-0 cu FC Viitorul. Sibienii, pe locul 7 înaintea sărbătorilor de iarnă
Articolul următorNinge în ziua de Crăciun, în judeţul Sibiu