Meteorologii anunţă că va ninge în ziua de Crăciun, în judeţul Sibiu. Potrivit acestora, în săptămâna ce urmează vremea se va răci.

Astfel, luni, vremea va fi în general închisă. Cerul va fi mai mult noros ziua și temporar noros noaptea. Ziua pe arii extinse va ploua, iar la munte, mixte, ninsori la peste 1500 metri. Noaptea aria precipitațiilor se va restrânge și va ninge local la munte și izolat în rest. Local cantitățile de precipitații vor depăși 15 și izolat 25-30 l/mp, cu precădere în zonele montane. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare, de peste 50-60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu rafale de peste 70-80 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 5 grade, iar cele minime între – 6 și -4 grade. Pe arii restrânse se va semnala polei și ghețuș.

Marţi, vremea va fi în general închisă și se va răci. Cerul va fi mai mult noros. Local va ninge. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări locale ziua, de peste 60 km/h, mai ales la munte, unde va viscoli sau spulbera zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 0 grade, iar cele minime între -6 și – 4 grade.

Miercuri, vremea va fi normală din punct de vedere termic și în general închisă.  Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse la munte și local în rest se vor semnala precipitații mixte, iar la munte va ninge.  Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în zonele montane, unde pe creste va viscoli sau spulbera temporar zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 3 grade, iar cele minime între -2 și 0 grade.

Joi, vremea se menține în general închisă și normală din punct de vedere termic.  Cerul va fi mai mult noros. Local se vor semnala precipitații mixte iar la munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 3 grade, iar cele minime între -4 și -2 grade.

În weekend, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei și în general închisă. Cerul va fi mai mult noros și temporar, mai ales în prima parte a intervalului se vor semnala precipitații mixte ziua și  ninsori noaptea. La munte va ninge. Vor fi condiții de polei și ghețuș.

Articolul precedentCinci șoferi băuți sau fără permis depistați în trafic în 24 de ore
Articolul următorUPDATE | Accident pe Valea Oltului. Un şofer nu a acordat prioritate