Consiliul Județean Sibiu deschide sesiunea de depunere pentru proiectele care vor putea fi finanțate prin agendele culturală și dezvoltarea comunității, sportivă și pentru tineret.

·       Bugetul alocat pentru agende este de 2 milioane lei.

În urma aprobării bugetului local al Județului Sibiu, în cadrul ședinței extraordinare din data de 6 februarie, Consiliul Județean Sibiu anunță pe cei interesați că a deschis sesiunea de depunere pentru proiectele care vor putea fi incluse și cofinanțate prin Agenda culturală, cea sportivă și cea de tineret a județului Sibiu pe anul 2020.

Astfel, proiectele culturale și pentru dezvoltarea comunității, precum și cele pentru tineret pot fi depuse în perioada 7 februarie  – 9 martie, ora 16, în timp ce proiectele sportive, atât cele pentru structurile private și publice, se depun în perioada 12 – 27 februarie, ora 16.

Suma alocată de administrația județeană pentru susținerea acestor proiecte este de 2.000.000 lei, după cum urmează:

·       1.100.000 lei pentru Agenda culturală și dezvoltarea comunității

·       650.000 lei pentru Agenda sportivă din care 500.000 lei pentru proiectele derulate de structurile de drept privat și 150.000 lei pentru structurile de drept public

·       250.000 lei pentru Agenda de tineret

Proiectele se depun la sediul Consiliului Judeţean Sibiu, str. G-ral Magheru, nr.14. la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni al instituţiei. Informaţii se obţin la telefon 0269 – 217733 interior 128.

Ghidul şi anexele aferente, precum şi Regulamentul şi anexele aferente se găsesc pe site-ul Consiliului Județean Sibiu www.cjsibiu.ro, la secţiunea  Actiunile noastre.

Menționăm că aceste ghiduri s-au aflat în consultare publică pe site-ul instituției încă din 23 decembrie 2019, iar în data de 3 februarie 2020 Consiliul Județean Sibiu a organizat două dezbateri publice în cadrul cărora au fost făcute mai multe sugestii și observații de care CJ Sibiu a ținut cont.

Suntem convinși că și în acest an vom avea evenimente de calitate în județul Sibiu și vreau să accentuez faptul că finanțarea lor din bani publici se va face ținând cont și de responsabilitatea pe care organizatorii o dovedesc față de mediu. Mă refer la interdicția utilizării obiectelor de unică folosință din plastic care este un criteriu eliminatoriu. Atragem atenția promotorilor de proiecte să țină cont de acest aspect și în planul de acțiuni și în întocmirea bugetelor. Știm că e mai ieftin și mai comod să servești apă în pahare de plastic de unică folosință, dar vom finanța cu prioritate proiectele care vor ști să prevadă soluții alternative” declară președinta Daniela Cîmpean.

Soluțiile pot fi unele creative – de la garanție percepută de organizatori pentru vesela reutilizabilă, la folosirea de materiale reciclate sau biodegradabile.

Proiectele care demonstrează ca au luat în calcul măsuri pentru colectarea selectivă a deșeurilor sunt încurajate și vor primi puncte în plus la evaluare. Astfel, proiectele vor trebui să facă dovada că asigură colectarea pe fracții diferite, fie prin efortul unor echipe de voluntari sau prin contracte cu operatori specializați. Și criteriile pentru egalitatea de șanse sunt avute în vedere, primind puncte suplimentare proiectele care asigură participarea echilibrată a femeilor și bărbaților, dar și cele care prevăd în mod expres măsuri care să faciliteze accesul pentru persoanele cu dizabilități i în cadrul acțiunilor și evenimentelor.

 

Articolul precedentOpt utilaje intervin pentru deszăpezirea Sibiului. În Păltiniș, stratul de zăpadă a depășit 10 centimentri
Articolul următorNumărul virozelor și al suspiciunilor de gripă din școlile din județul Sibiu a crescut. Peste 3.800 de cazuri, raportate vineri