În unitățile de învățământ din județul Sibiu, mai bine de 3.800 de cazuri cu suspiciune de gripă și viroze au fost raportate, arată Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

“În urma centralizării pe care IȘJ Sibiu a realizat-o vineri, 7 februarie, la nivelul unităților de învățământ din județul Sibiu se înregistrează, în rândul elevilor, 139 de cazuri cu suspiciune de gripă, cu nivel pozitiv la testarea rapidă, și 3715 de cazuri de viroză”, a declarat Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.
Potrivit acestuia, joi și vineri, cursurile au fost suspendate la clasele a II-a F, a III-a E și a III-a G de la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu și la clasele a II-a B, a III-a și a IV-a A de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Mediaș pe motiv că peste 20% din numărul de elevi din fiecare clasă au absentat din cauza virozei. În aceste clase sunt înscriși 150 de elevi.
Cele mai multe cazuri de suspiciune de gripă și viroze erau raportate, vineri, la: Școala Gimnazială “Nicolae Iorga” Sibiu – 208 cazuri (199 viroze și nouă suspiciuni de gripă), Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu – 168 cazuri (165 viroze și trei gripă), Liceul Tehnologic “Johannes Lebel” Tălmaciu – 172 cazuri (166 viroze și șase gripă), Colegiul Național Pedagogic “Andrei Șaguna” Sibiu – 140 cazuri (132 viroza și opt cazuri de suspiciune de gripă),  Colegiul Național “Octavian Goga” Sibiu – 121 cazuri (110 viroze și 11 gripă) și Școala Gimnazială Avrig – 104 (103 cazuri și un caz de gripă)

Articolul precedentCJ Sibiu deschide sesiunea de depunere pentru proiecte. Bugetul alocat pentru agende este de 2 milioane lei
Articolul următorMedieșean rănit, după ce a fost implicat într-un accident rutier