O informare meteorologică de vreme rea intră în vigoare de astăzi, de la ora 14:00 și rămâne valabilă până miercuri, 1 mai, la ora 21:00. În acest interval meteorologii anunță perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină, în cea mai mare parte a Transilvaniei. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în a doua parte a zilei de marți (30 aprilie) și la începutul nopții de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai). În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea regiunii, cu rafale în general între 45 și 55 km/h.

De asemenea, un cod galben de ploi intră în vigoare de astăzi, de la ora 15 și până în 1 mai ora 10:00. În noaptea de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) și la începutul zilei de miercuri (1 mai) în jumătatea de nord a Transilvaniei și local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Articolul precedentSpectacol Junii Sibiului, concert Delia și târguri gastronomice, în ziua Summit-ului
Articolul următorUn tânăr de 21 de ani, la spital, după ce mașina în care se afla s-a răsturnat