Summit-ul se va încheia la Sibiu cu muzică și bucate după rețete tradiționale și locale.

„Va fi o zi istorică pentru Sibiu, orașul nostru fiind pentru scurt timp Capitala Europei. Ne dorim ca sibienii să se apropie de această sărbătoare așa cum le place: prin evenimente în centrul Sibiului. Junii vor face spectacol pe scena din Piața Mare începând cu ora 20, iar Delia, unul dintre cei mai apreciați artiști români ai momentului va anima și va colora finalul unui 9 mai de poveste”, a precizat Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu.
Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” a pregătit un spectacol absolut impresionant cu această ocazie. Pe scena din Piața Mare va fi ilustrată prin joc și muzică o călătorie prin cele mai importante regiuni etnografice ale României. Conceptul propus de Silvia Macrea, managerul ansamblului și unul dintre coregrafii spectacolului din 9 mai, va derula istoria de 75 de ani a Junilor Sibiului prin intermediul fotografiilor, urmat de un tur de forță și grație prin tradițiile din Transilvania, Moldova și Muntenia. Banatul și Maramureșul vor contribui cu frumoase obiceiuri de nuntă, însuflețite de solistele Stana Stepănescu și Oana Tomoioagă. Finalul spectacolului va readuce spectatorii la Sibiu, pe Valea Târnavelor, zonă renumită pentru podgoriile întinse și vinul bun de altădată. Coregrafia spectacolului este realizată de Theodor Vasilescu și Silvia Macrea, iar conducerea muzicală stă sub bagheta maestrului Gabriel Popescu.
După o călătorie și în cultura populară a României, Piața Mare va fi scena unui concert marca Delia.
Show-ul “Acadelia” este o producție tehnică excepțională, cu jocuri de lumini și umbre, efecte 3D și inclusiv confeti în formă de acadele.
În plus, vor avea loc două evenimente gastronomice marca “Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019”. Pe 8-9 mai, pe strada Turnului va avea loc un Pop-Up Food Market, un târg cu produse gastronomice locale și rețete tradiționale preparate la fața locului, iar în perioada 8-12 mai, pe strada Cetății, va avea loc Sibiu Summit of Taste, un eveniment ce va include show-uri culinare, standuri cu produse locale tradiționale, dar și zone de florărie și aprozar.
Evenimentele sunt organizate de Primăria Municipiului Sibiu, prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Articolul precedentS-a modificat legea privind exercitarea activităților desfășurate de zilieri. Precizările ITM Sibiu
Articolul următorCod galben de ploi și vreme rea