Anul acesta, tradiţionalul Concert de Anul Nou ajunge la cea de-a zecea ediţie, iar pentru a celebra momentul festiv nume mari ale scenei din România, dar şi din Marea Britanie, vor crea la Sibiu – după cum spun organizatorii – o seară de poveste, cu un program special.

Tema evenimentului organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR este „Povești și dans”, un cod sub care numeroși compozitori mari ai Europei au compus pentru astfel de seri magice și ale căror lucrări vor putea fi audiate în cadrul concertului.
Evenimentul se va desfășura la Sala Thalia și va avea și în această ediție două reprezentații, respectiv pe 31 decembrie de la ora 18 și pe 1 ianuarie de la ora 18. Gazda concertelor va fi Marius Constantinescu, prezentatorul și realizatorul interviurilor de la Festivalul „George Enescu”.
Pe scenă va concerta Orchestra ICon Arts, sub bagheta dirijorului Peter Ash din Marea Britanie, invitat special cu prilejul acestui eveniment jubiliar.
În plus, soliștii, cu o bogată reputație internațională, vor fi alături de publicul din Sibiu la trecerea dintre ani. Invitați vor fi Analia Selis, Răzvan Suma – unul dintre cei mai apreciați violonceliști ai momentului și Ciprian Dancu – reputat clarinetist.
Pe scenă vor urca şi soliști balerini ai Teatrului de Balet din Sibiu, cu o coregrafie semnată de Adela Floricioiu.
Programul serii va cuprinde lucrări ale compozitorilor E. Grieg, A. Piazzolla, J. Sibelius, G. Gershwin, C. Saint-Saëns, B. Bartók, program din care nu vor lipsi lucrări românești compuse pentru clipe de sărbătoare.
Biletele s-au pus în vânzare prin entertix.ro și myticket.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii din Sibiu. Acestea sunt disponibile în două categorii, în funcţie de locul în sală, la 90 sau 60 de lei.
Evenimentul face parte din proiectul „Anotimpuri 3”, reprezentând cel de-al patrulea sezon calendaristic, „Iarna”.
Proiectul „Anotimopuri 3” este o acțiune culturală cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu – Sibiu – Pagina oficială a orașului.

Articolul precedentȘofer cu permisul suspendat descoperit în trafic de polițiștii sibieni
Articolul următorCondiții meteo dificile și recomandările făcute de polițiști șoferilor