În perioada 8 – 10 mai la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, are loc Conferința Internațională „Viitorul Europei. Perspectivele evoluțiilor contemporane”. Evenimentul se desfășoară în contextul Summit-ului Consiliului European, din 9 mai. 

Obiectivul evenimentului este acela de a permite dezbaterea internaţională, la nivelul oficialilor, lumii academice şi grupurilor de reflecţie în legătură cu evoluţiile curente şi procesele de referinţă ale evoluţiilor contemporane cu impact asupra continentului european, Uniunii Europene, statelor europene şi a cetăţenilor europeni. În conferinţă vor fi abordate principalele teme stringente ce desenează viitorul Europei, miezul întregii dezbateri fiind, fireşte, evoluţia Uniunii Europene.

La Conferinţă, vor fi prezenţi, ca invitaţi speciali şefi de stat şi de guvern, reprezentanţi ai Consiliului European, ai Comisiei Europene, ai unor think tank-uri internaționale de prestigiu, cât şi oficiali români prezenţi în cadrul Summit-ului, pentru a putea derula acest proiect la nivelul de exigenţă al unei conferinţe de top desfăşurată la Sibiu, la Universitatea „Lucian Blaga”.

Conferinţa se va desfăşura sub egida Sibiu – Capitală Universitară Europeană, proiect ce se va afla la ediţia a V-a, şi care aduce anual Sibiul în postura de centru important de creaţie şi diseminare de iniţiative culturale şi educaţionale, oferind acces publicului larg la evenimente şi concepte de interes major pentru societate.

„Organizarea unei astfel de conferinţe la Sibiu, la Universitatea „Lucian Blaga”, este un câştig enorm pentru experți, societatea civilă și grupurile de reflecție românești și internaționale, lumea academică, studenţii şi tinerii atât de interesaţi de tema viitorului Europei. Aceasta ar putea fi doar începutul unui şir de conferinţe organizate, pe viitor, pe această temă, la Universitatea sibiană”, spun organizatorii.

Conferința este organizată de ULBS în colaborare cu Centrul pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning București și de desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și sub Patronajul Președinției Române la Consiliul Uniunii Europene.

Articolul precedentUn week-end cu peste 380 de amenzi date de polițiștii rutieri
Articolul următorChiriac, prezent în Albania pentru un nou proiect european, în parteneriat cu teatre din Balcani și Occident