Conducătorii auto și cei care tranzitează drumul județean 104 G, între localitățile Săcădate și Nucet, o pot face în condiții de maximă siguranță, datorită lucrărilor de consolidare efectuate de Consiliul Județean Sibiu în decursul ultimelor trei luni, arată reprezentanţii CJ Sibiu.

”Ne bucurăm că am finalizat această intervenție necesară pe drumul județean 104 G care este unul de interes economic, dar și social și turistic, făcând legătura între DN 1, la intrare în orașul Avrig, și DJ 106 Sibiu – Agnita. Dat fiind starea critică în care a ajuns drumul, din cauza intemperiilor, am decis să direcționăm resurse financiare în cadrul Programului de investiții al Consiliului Județean Sibiu pentru anul 2019 în ve-derea consolidării tronsonului 3, din intravilanul localității Nucet ”, a precizat președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Tronsonul 3 din acest drum, cuprins între km 7+100 – 7+200, a fost grav deteriorat în urma alunecărilor de teren cauzate de precipitațiile abundente din anii anteriori. Prin urmare, soluția care s-a impus pentru reabilitarea acestui tronson a fost construirea unui zid de sprijin din pământ armat, în lungime de 42 m, cu o înălțime maximă de peste 4 m.

Reabilitarea drumului a inclus și lucrări de colectare și evacuare  a apei de suprafață și de infiltrații, fiind realizate rigole și canale deschise pe suprafața alunecată. De asemenea, s-au realizat un sistem rutier nou, precum și lucrări conexe cum ar fi construirea unui parapet metalic de siguranță și plantarea de arbori cu funcție de stabilizare

Lucrările au fost executate de firma RED CONS SRL, iar valoarea investiției se ridică la 420.290 lei, cu TVA, sumă asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean Sibiu. 

Articolul precedentExerciţiu al pompierilor, la Mall-ul din Sibiu. Peste 400 de persoane, evacuate
Articolul următorNu mai poţi ajunge la spectacol? Teatrul “Gong” introduce biletul flexibil