Un copil de şapte ani a fost transferat, de la Spitalul Judeţean Sibiu, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, cu elicopterul SMURD, pentru a i se replanta degetele de la mâna stângă.

O echipă de medici coordonată de dr. Dorin Dorobanțu, şeful Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructive din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, a realizat o intervenţie de replantare a degetelor 2 şi 3 de pe mâna stângă, unui copil de şapte de ani. Operația a fost necesară ca urmare a unui accident suferit de copil.
Pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, din judeţul Sibiu, cu elicopterul SMURD.
Potrivit realitateademures.net, intervenţia a durat şapte ore şi a constat în osteosinteza degetelor amputate, precum şi refacerea tendoanelor, vaselor şi nervilor, fiind încheiată cu succes.
În acest moment, pacientul este monitorizat şi supravegheat postoperator în cadrul Compartimentului ATI Copii. De asemenea, va fi supravegheat în continuare de către o echipă complexă de medici pentru monitorizarea evoluţiei, primele 14 zile fiind critice pentru viabilitatea segmentelor replantate.
Ulterior, copilul va trebui să urmeze un program de fizio-chineto-terapie pentru reluarea funcţionalităţii degetelor.
Echipa de medici de chirurgie plastică este aceeaşi care, în data de 7 aprilie 2019, a realizat o intervenţie de replantare de braţ, unui bărbat de 61 de ani, în urma unui accident prin cădere de la alt nivel, soldat cu ampuţie de braţ drept treimea medie.

Articolul precedentUn sibian a furat un cal dintr-o gospodărie din județul Alba
Articolul următorPână la finalul anului în Sibiu va exista un Dispecerat Integrat pentru Apeluri de Urgență