Un cort destinat trierii pacienților a fost amplasat, duminică, în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

“Având în vedere adoptarea măsurile suplimentare pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului COVID-19, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru”  al județului Sibiu a amenajat, astăzi 15 martie a.c. în curtea interioară a Spitalului Clinic  Județean Sibiu un cort destinat trierii pacienților. De asemenea, în cursul zilei de mâine se va amenaja un cort cu aceeași destinație și în curtea Spitalului Municipal Mediaș”, a spus Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  a operaționalizat două numere de telefon  disponibile permanent, în vederea asigurării unei comunicări directe cu persoanele aflate la izolare sau carantină, de pe raza județului, ca măsură preventivă în vederea răspândirii infecției cu coronavirusul Covid-19.
Cetățenii aflați în această situație pot apela următoarele numere de telefon: 0269-211254, 0269-216103.
Pe lângă restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment, care presupun participarea unui număr de peste 50 de persoane realizate în spații închise, inclusiv cele realizate în săli de tratament balnear, săli de fitness, saloane de SPA-uri, de cosmetica, săli de jocuri de noroc și cazinouri, CNSSU a luat hotărârea suspendării până la data de 31 martie, a organizării și desfășurării târgurilor de mașini auto. 
Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment, monitorizează permanent situația la nivel județean.
În acest moment, 183 de persoane se află în izolare la domiciliu și 67 în carantină. Nouă persoane, respectiv șapte adulți și doi copii, sunt internați din cauza coronavirusului.

Articolul precedentMobilizare în forță la Realitatea PLUS! O nouă identitate, începând de luni
Articolul următorSlujbă pe treptele Catedralei Mitropolitane Sibiu, din cauza coronavirusului. Au fost amenajate puncte de dezinfectare a mâinilor