Sibiul a avut parte de două zile pline de flori, culoare şi parfum. Tocmai s-a încheiat a doua ediţie a Cupei României de Artă Florala, cel mai mare eveniment floral al anului, organizat de AADF-Asociaţia Antreprenorilor din Domeniu Floristic din România.

Competitia s-a desfăşurat pe durata a două zile şi a implicat realizarea de compoziţii florale pe parcursul a trei probe: două probe cu tema anunţată şi o probă surpriză. Prima probă a constat în crearea unui decor pentru un studio de televiziune unde urma a se desfăşura o emisiune dedicată Centenarului României. Proba numărul 2 a fost despre crearea unui buchet şi a unui accesoriu pentru o mireasă din Sibiu care umează să se căsătorească la sfârşitul lunii noiembrie, iar cea de-a treia probă a fost dezvăluită cu doar zece minute înainte de începerea acesteia şi a fost una plină de emoţie. Concurenţii au trebuit să creeze un buchet floral pe care să îl dăruiască preşedintelui ţării de ziua naţionala. Fiecărei probe i s-a alocat un timp de execuţie corespunzător cu amploarea şi dificultatea temei de reprezentat, fiind permisă pregătirea parţială a structurilor în ziua premergătoare primei zile de concurs. Tematica probelor, criteriile de evaluare şi modalitatea de acordare a punctajului au fost explicit prezentate, elaborat de către preşedintele juriului.

Juriul acestei ediţii a fost format din Marios Vallianos, preşedinte al Asociaţiei de Florişti din Grecia, şi Ioachim Erema, designer florist în Marea Britanie, ambasador Floral Fundamentals. Sistemul de jurizare a fost unul agreat la nivel european, folosit de către FLORINT (International Florist Organization) în toate competiţiile pentru profesionişti.

Cei şapte concurenţi veniţi din toate colţurile ţării au avut parte de două zile intense şi în urma analizării lucrărilor, juriul a hotărât că sibianca Ioana Mihai Nechifor este campioana din acest an. Pe locul 2 s-a clasat Alina Balanescu din Piatra Neamţ, iar pe locul al treilea Alexandra Gîţă din Bistriţa.

Cine e câştigătoarea?

Sibienii o cunosc deja pe campioana României. Este floristul din spatele atelierului floral City Flowers by Ioana. Ioana a participat la multiple workshop-uri şi demonstraţii cu designeri florali de valoare din România şi străinătate. În anul 2012, a ocupat Locul al II-lea la Concursul Naţional de Aranjamente Florale din România, în 2013 a avut o perioadă de perfecţionare la Londra (şase luni), lucrând împreună cu designeri florali valoroşi, iar în 2014 şi 2015 a obţinut „Honourable Mention”, la Concursul Naţional de Aranjamente Florale din România. În 2015, a susţinut o demonstraţie florală alături de Darius Dadoo la Sibiu, în 2016 a fost câştigătoarea concursului Wedding Design organizat de „We are The Flower Factor”. De asemenea, tot în 2016 a susţinut spectacolul „Flori şi Muzică” alături de naistul Radu Nechifor la Sibiu, i-au fost publicate unele lucrări de design floral contemporan în albumul „International Floral Art 2016-2017″, dar şi în ediţia 2018-2019” şi în revista „Fusion Flowers Magazine dec.2016”. Acum doi ani, a ocupat şi locul al doilea la Concursul Naţional de Aranjamente Florale din Bucureşti. În 2017, a obţinut locul I şi Premiul de Popularitate la Concursul Naţional de Aranjamente Florale din Bucureşti şi premiul 3 la prima ediţie a Cupei României de Artă Florală, organizată la Sinaia. În 2018, a susţinut o demonstraţie florală în cadrul Expoziţiei Anuale a Floriştilor din România, organizată la Piatra Neamţ alături de câştigătorii premiilor 1 şi II la Cupa României din 2017.

Pe lângă recunoaşterea profesională, Ioana a câştigat şi premii în valoare de 6.500 de lei, constând într-o excursie în Olanda, la furnizorii şi producătorii de flori, dar şi vouchere de la partenerii AADF.

Articolul precedentFanii CSU Sibiu devin vedete pe coperta revistei suporterilor
Articolul următorCisnădie şi Cârţişoara au devenit, oficial, staţiuni turistice