Mâine, la ora 9:00, la intrarea în județul Sibiu, în comuna Laslea vor fi întâmpinați cei 100  de români din Covasna. Aceștia au pornit, în urmă cu câteva zile în Marșul Centenarului Marii Uniri. La Sibiu vor fi așteptați de Adela Muntean, prefectul Sibiului, Ioan Onea, primarul comunei Laslea și reprezentanți ai comunității. 

Delegația de 100 de români a pornit, în 25 noiembrie, din comuna Vâlcele, județul Covasna, cu căruțele și pe jos, spre Alba Iulia. Traseul este cel străbătut de înaintașii noștri. În aceste condiții au plecat, în anului 1918, pentru a participa la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918.

„Refacerea simbolică a traseului reprezintă un arc peste timp între cei care au făurit Unirea și cei care se bucură de ea astăzi. Marșul Centenarului Marii Uniri este, practic, un mod sublim și inedit de a cinsti memoria acestora”, subliniază organizatorii marșului.

Delegația se va afla pe teritoriul județului Sibiu până joi, 29 noiembrie. Atunci vor trece în județul Alba părăsind comuna Micăsasa, transmit autoritățile.

Marșul Centenarului Marii Uniri este un proiect inițiat de Instituția Prefectului – Județul Covasna și finanțat de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii și Identității Naționale. Proiectul se derulează prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne.

Articolul precedentAdrian Daminescu și Dida Drăgan pe scena Sălii Thalia
Articolul următorRestricții și străzi închise în Sibiu pentru desfășurarea evenimentelor de 1 Decembrie