Direcția Fiscală Locală se va muta din data de 11 martie în sediul de pe strada Turismului. În noul sediu, Direcția Fiscală va dispune de mai mult spațiu pentru birouri, iar la parter au fost amenajate șapte ghișee pentru relația cu publicul.

Potrivit Mirelei Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, în sediile Primăriei Sibiu din Piața Mare și de pe bulevardul Victoriei vor rămâne câte două ghișee pentru încasarea taxelor și impozitelor locale, înregistrarea autovehiculelor urmând să se realizeze doar la sediul de pe strada Turismului.
Mutarea arhivei și a birourilor Direcției Fiscale a început deja, întreg personalul fiind implicat în această acțiune. Din acest motiv, activitatea la ghișeele din sediul Primăriei nu se va putea asigura la parametrii obișnuiți. Sibienii au la dispoziție mai multe mijloace de plată a impozitelor și taxelor locale: electronic, pe portalul E-administrație de pe site-ul www.sibiu.ro, prin crearea unui cont; electronic, pe portalul www.sibiu.ro, prin plata xpress, fără a fi necesară crearea unui cont, urmând a fi utilizat codul de bare de pe decizia de impunere; electronic, prin portalul ghișeul.ro; la robotul din sediile BRD și cele ale Băncii Comerciale, prin scanarea codurilor de bare de pe decizia de impunere; prin viramente bancare, emițându-se un ordin de plată; în numerar, la ghișeele oficiilor poștale din cartierele orașului.
Clădirea în care funcționează acest nou sediu al Primăriei Sibiu de pe strada Turismului a fost complet reabilitată prin modernizarea rețelelor de utilități, înlocuirea tâmplăriei, refacerea tencuielilor și zugrăvelilor, amenajarea unei rețele pentru date și telefonie, instalarea sistemelor de siguranță la incendiu și amenajarea curții interioare. După ce Direcția Fiscală se va instala aici, va începe relocarea birourilor Poliției Locale în acest imobil.
Direcția Fiscală Locală este serviciul public din subordinea Consiliului Local care colectează taxele și impozitele locale.

Articolul precedentConsiliul Județean Sibiu caută constructori pentru modernizarea drumului DJ 107 B. Contract de peste 70 milioane de lei!
Articolul următor350 de indicatoare cu denumirea străzilor vor fi înlocuite în Sibiu