Astăzi au avut loc două serii de discuții EUREGA, un proiect demarat în cadrul programului “Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019”, în Avrig și Bâlea Lac, informează Consiliul Județean Sibiu.

“Sesiunile de schimb de experiență pe tema conectării urbanului cu ruralul prin gastronomie, între regiunile europene și între partenerii proiectului EUREGA, s-au desfășurat în această dimineață la Bâlea Lac, într-un veritabil decor de iarnă. Unii dintre oaspeții noștri au pășit pentru prima oară prin zăpadă. Am aflat despre livezi și ferme din Ungaria care integrează un rol educativ, despre producția locală de plante medicinale în Egeea de Sud și despre evenimente de tip “zilele porților deschise” la ferme din Catalonia. Ne îndreptăm spre Avrig unde vom discuta despre Festivalul Cartofului”, a scris în această dimineață Consiliul Județean Sibiu pe pagina de Facebook.
La Avrig, discuțiile EUREGA au abordat și tema albinelor, mai precis a soluțiilor comune pe care regiunile Europei le pot găsi pentru a combate mortalitatea albinelor. “E o problemă gravă ce afectează polenizarea plantelor în majoritatea țărilor, mai ales din cauza pesticidelor și a insecticidelor, dar nu numai. Specialista în apiterapie Cornelia Doștețan Abălaru a prezentat experiența ApiLife și eforturile depuse pentru conștientizarea publicului. Câteva dintre propunerile de politici publice luate în discuție au fost: ariile protejate pentru albine, dar și susținerea de către autorități a plantării de salcâmi și sălcii în zonele neutilizate pentru agricultură”, arată CJ Sibiu.
Participanții au avut, de asemenea, o întâlnire cu Dragoș Brădicean, reprezentant al partenerului Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 – Lidl – și au putut pune întrebări despre modul în care sunt susținuți producătorii locali sibieni.

 

Articolul precedentFoto/Video/ În județ se circulă alternativ și în condiții de iarnă. TIR-rile întâmpină probleme
Articolul următorAlte două persoane cu suspiciune de gripă au decedat la spitalul din Sibiu