Dunărea Brăila și-a respectat statutul de favorită în meciul din prima etapă a returului Ligii Naționale, jucat pe teren propriu cu Măgura Cisnădie. Cu o apărare foarte bună, care până în minutul 53 primise doar 11 goluri, echipa pregătită de Costică Buceschi a câștigat cu 25-15 (13-8). 

Brăila a dominat meciul de la cap la coadă, cele două echipe fiind la egalitate doar de două ori, la 1-1 și 2-2, după care Severin a marcat 3 goluri pentru Dunărea și diferența s-a majorat la 3 goluri, 5-2 în minutul 7. În minutul 23, după două goluri marcate de Balog, Brăila s-a distanțat la 6 goluri, scor 11-5. Liscevic a dus diferența la 7 goluri, scor 13-6, în minutul 27, dar până la pauză Măgura a mai marcat de două ori, prin Gariaeva, și scorul la pauză a fost 13-8. 

În debutul reprizei a doua Neagu a ratat o aruncare de la 7 metri, parată de Pessoa, după care Dunărea a marcat prin Balog și Liscevic. În minutul 39 Gomes Da Rocha a marcat pentru 18-9, apoi pentru oaspete au marcat Bardac și Roșu și în minutul 41 scorul era 18-11. În minutul 50 Gonzalez Alvarez a dus Brăila la un avans de 11 goluri pe tabela de marcaj, în timp ce Măgura a marcat următorul gol abia în minutul 54, 22-12, asta deși au avut momente în care Cisnădie a avut și superioritate numerică, în care Brăila s-a apărat doar cu 4 jucătoare. Dunărea a mai avut de 3 ori 11 goluri avantaj până la final, dar ultimul gol al meciului a fost marcat de Bardac, cu 10 secunde înaintea finalului de meci. 

Pentru Dunărea Brăila au marcat: Udriștioiu -4 goluri, Liscevic -4, Gomes Da Rocha -4, Gonzalez -4, Severin -3, Balog -3, Sazdovska -2, Fais Munhoz Araujo -1. Au mai jucat: Șerban – 12 intervenții, Pessoa -2, Caraman – portari, Mamic, De Souza, Venancio, Quintino, Lavko. 

Pentru Măgura Cisnădie au marcat: Iskit Caliskan – 6 goluri, Garieva -3, Bardac -2, Roșu -2, Neagu -1, Guarieiro -1. Au mai jucat: Măzăreanu -7 intervenții, Tomescu, Tătar, Gjorgjijevska, Jlezi Mouna, Vălean. 

După 14 etape, Dunărea Brăila este pe locul 6, cu 25 de puncte, iar etapa viitoare va juca în deplasare la HC Zalău. Măgura Cisnădie a rămas cu 13 puncte și ocupă locul 10, iar etapa viitoare va juca pe teren propriu cu Dacia Mioveni, un derby pentru evitarea barajului. 

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentBancomat distrus de flăcări, la Mediaș
Articolul următorFOTO Grav accident pe A1, în zona Tălmaciu! Un bărbat a murit! 6 maşini implicate în carambol!