Echipa sibiană joacă, duminică, 25 noiembrie, de la ora 13.30, la Călărași, pe Stadionul ”Ion Comșa”, cu cealaltă formație care a promovat în Liga 1, în această vară, Dunărea din localitate.

În turul sezonului regulat al acestei ediții de campionat, la Târgu Mureș, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 1-1, Dunărea egalând în ultimele secunde.

Înaintea jocului de la Călărași, antrenorul principal al FC Hermannstadt, Vasile Miriuță, a declarat că niciuna dintre cele două formații care se vor afla față în față cu această ocazie nu e favorită. Tehnicianul consideră că e un meci al cărui rezultat va fi extrem de important, dar și că are la dispoziție întreg lotul.

”Tot lotul este valid. Ne așteaptă un meci extrem de greu, cu o echipă care are un antrenor tânăr, pe Dan Alexa, din valul ăsta nou de antrenori. Dunărea este o echipă bine organizată, disciplinată… Am văzut și ultimul meci al ei, cel de la CFR, a jucat bine, chiar a avut o ocazie mare să marcheze. Și în celelalte jocuri (n.r. călărășenii) au fost bine organizați, stau bine în teren. Repet, ne așteaptă un meci extrem de greu. (…) Nu cred că Dunărea joacă un fotbal urât. Este nou-promovată, Dan (n.a. Alexa) știe foarte bine ce jucători are, ce calități au… Și eu cunosc foarte bine calitățile jucătorilor mei. Fiecare joacă așa cum decide, își face cum vrea tactica. Important e să adunăm puncte acum. Degeaba joci frumos, dar n-aduci puncte. Este un meci de 6 puncte. Nu pot spune că noi suntem favoriți, sau ei. Dunărea are două puncte în fața noastră și e neînvinsă în ultimele etape. Și noi am avut un parcurs destul de bun, mă refer la ultimele trei meciuri din campionat, plus cel din Cupa României. Dorim să rămânem neînvinși”, a spus Miriuță într-o conferință de presă.

Vasile Miriuță a mai adăugat că ar fi preferat ca Liga 1 să nu se întrerupă vreme de două săptămâni în acest moment, pentru meciurile echipelor naționale în Liga Națiunilor și preliminariile EURO U21 și U19. Totuși, a găsit însă și partea bună a acestei minivacanțe: ”Sincer, era bine dacă nu venea această pauză pentru că, înaintea ei, am avut câteva rezultate bune în ultimele jocuri. Într-un fel, a fost și binevenită, pentru că am avut timp să lucrăm cu jucătorii care au venit mai târziu. Suntem pregătiți, din toate punctele de vedere, ca duminică, la Călărași, să facem un meci bun, să venim cu ceva acasă”.

Tătar: ”Cine greșește mai puțin va câștiga”

Pentru Daniel Tătar, de când s-a transferat la FC Hermannstadt, jocul de duminică va fi al patrulea disputat în tricoul alb-roșu cu Dunărea Călărași. Fotbalistul sibian e convins că echipa care va gafa mai puțin în această confruntare se va alege cu toate punctele și spune că, în tur, călărășenii au taxat relaxarea din final a adversarului, reușind să egaleze.

”Călărașiul este o echipă dificilă, foarte bine organizată. Nu ne va fi deloc ușor. Cred că va fi mult mai greu decât în precedentele jocuri. Trebuie să fim atenți, pentru că cei care vor greși mai puțin, vor ieși învingători. În tur am avut o posesie de peste 65 la sută, dar n-am rămas concentrați până la final, iar asta ne-a costat. Călărășenii au crezut în șansa lor până în ultimul minut. Trebuie să rămânem concentrați, la meciul acesta, și nu numai, la toate meciurile pe care le mai avem de disputat, din primul până în ultimul minut, pentru că avem nevoie de puncte”, a spus Tătar.

Partida dintre Dunărea și FC Hermannstadt, contând pentru etapa a XVI-a a Ligii 1, va avea loc duminică, pe Stadionul ”Ion Comșa” din Călărași. Înaintea meciurilor din această rundă, echipa sibiană ocupă locul 13 în clasament, cu 15 puncte, în vreme ce Dunărea ocupa locul 8, cu 17 puncte.

FOT: Arhiva FC Hermannstadt

Articolul precedentUPDATE: A fost întreruptă apa în Mohu pe fondul unei avarii
Articolul următorAtelier de făcut lumânări, după metode străvechi, la Târgul de Crăciun din Sibiu