În afară de traseul Cornățel – Hosman, mocănița va începe să circule în scop turistic și înspre Sibiu, mai precis până la Cașolț. Asta după ce liniile de cale ferată au fost scoase la lumină în zona trecerii la nivel din Cașolț, scrie Turnul Sfatului.

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, va fi cea care va conduce locomotiva peste trecerea la nivel de cale ferată din Cașolț, în cadrul evenimentului programat sâmbătă, 17 aprilie, după ora 10:00. Și asta deoarece Drumuri și Poduri, societatea din subordinea CJ Sibiu, a realizat lucrările de reabilitare a trecerii la nivel cu calea ferată de pe DJ 106 – intersecție DJ 104G Cornățel în vederea racordării acesteia la drumul județean.

Acest sector de cale ferată (Cornățel – Cașolț) nu a mai fost folosit din 2001, de când CFR a decis închiderea mocăniței care circula între Sibiu și Agnita. În viitor, voluntarii Asociației Prietenii Mocăniței se vor concentra și la reabilitarea infrastructurii feroviare către Sibiu. “Redeschiderea acestei treceri la nivel reprezintă îndepărtarea primului obstacol din calea reparației liniei Mocăniței către Sibiu, deschizându-ne calea pentru trenurile de lucru necesare lucrărilor la linie pe sectorul Cornățel-Cașolț, pentru prima dată după închiderea liniei de către CFR, în anul 2001. Dacă restul provocărilor până la Cașolț le putem rezolva cu forțe proprii, această trecere la nivel ne-ar fi fost imposibil să o restaurăm, motiv pentru care suntem recunoscători Consiliului Județean Sibiu și societății Drumuri și Poduri SA Sibiu pentru promptitudine”, spune Mihai Blotor, președintele asociației Prietenii Mocăniței, potrivit unui comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului de către CJ Sibiu.

Amănunte, AICI

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 189. Calul de dar nu se caută la dinți
Articolul următorAndreea Moldovan: “Ordinul privind rata de incidență epidemică a fost agreat în două ședințe cu reprezentanții INSP și DSU”